Πετρούνιας: Έδωσα και την ψυχή μου για αυτό το μετάλλιο

Εντυπωσιασμένος ο Έλληνας «άρχοντας των δαχτυλιδιών» από την παρουσία Ελλήνων στον τελικό των κρίκων στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα – Επιστρέφει στην Αθήνα στις 21:30

Ενθουσιασμένος για το τρίτο χρυσό σε παγκόσμιο πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής στο αγώνισμα των κρίκων δήλωσε για άλλη μια φορά ο Λευτέρης Πετρούνιας σε δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης. Παράλληλα εξομολογείται ότι έδωσε την ψυχή του γι’ αυτό το μετάλλιο μετά την εντυπωσιακή παρουσία Ελλήνων στον τελικό του αγωνίσματος.

«Είμαι ενθουσιασμένος, γιατί ήταν πολύ δύσκολο για μένα, με το πρόβλημα που έχω στον ώμο. Νομίζω ότι η επιτυχία ήταν 50% με το σώμα και 50% με την ψυχή», λέει μεταξύ άλλων, ενώ για την παρουσία Ελλήνων φιλάθλων στην εξέδρα του γυμναστηρίου «Αρένα» σχολίασε: «Ήταν καταπληκτικό. Ξεκίνησα για να κάνω την προθέρμανση και όταν επέστρεψα στην Αρένα είδα όλες αυτές τις ελληνικές σημαίες. Δεν μπορούσα να το πιστέψω. Έχουμε 5.000 Έλληνες που εργάζονται στη Ντόχα, αλλά δεν περίμενα να είναι τόσοι πολλοί εδώ. Όταν έφτασε η στιγμή να αγωνιστώ, ο προπονητής μου είπε: Κάντο για αυτούς. Έδωσα όλη μου την ψυχή για να πάρω το χρυσό μετάλλιο».

Για το αν αμέσως μετά το τέλος της προσπάθειάς του σκέφτηκε ότι θα πάρει τη νίκη, παρ’ όλο που αγωνίστηκε πρώτος, απάντησε: «Ναι, γιατί η προσπάθειά μου ήταν καλή και η έξοδος πετυχημένη. Όμως το επίπεδο των αθλητών ήταν αρκετά υψηλό και όταν είδα την βαθμολογία, δεν ήμουν τόσο σίγουρος, αλλά πάλι σκέφτηκα ότι θα ήταν αρκετή για να νικήσω».

Δείτε ξανά την προσπάθεια που του χάρισε το τρίτο χρυσό μετάλλιο:

 

Ο Πετρούνιας αναμένεται να επιστρέψει σήμερα το βράδυ (21:30) στην Αθήνα μαζί με την ελληνική αποστολή της ενόργανης γυμναστικής.

Ωστόσο, ο Έλληνας «άρχοντας των κρίκων» θα μείνει λίγες ώρες στην Αθήνα, καθώς την Κυριιακή θα «πετάξει» για την Γαλλία, συνοδευόμενος από τους δικούς του ανθρώπους και τον γιατρό της Ομοσπονδίας και τη Δευτέρα (5/11) στις 7:15 το πρωί, θα μπει για επέμβαση στο χειρουργείο ενός Ιατρικού Κέντρου, που είναι εξιδεικευμένο για αποκατάσταση ορθοπεδικών προβλημάτων, όπως αυτό στον αριστερό ώμο του Έλληνα Ολυμπιονίκη.

 

Πηγή: Πρώτο Θέμα

advertisement