Πετρούνιας: Είδα στο στάδιο πάνω από χίλιους Ελληνες. Το έκανα γι’ αυτούς

Στην Αθήνα βρίσκεται από τις 9.30 το βράδυ του Σαββάτου ο Λευτέρης Πετρούνιας που επέστρεψε από τη Ντόχα κερδίζοντας εκ νέου το χρυσό μετάλλιο στους κρίκους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου.

Στις πρώτες του δηλώσεις επί ελληνικού εδάφους, από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», ο Λευτέρης Πετρούνιας αναφέρθηκε στην επιτυχία του και περιέγραψε το μεγαλύτερο κίνητρό του για αυτή: Τις ελληνικές σημαίες που είδε μπαίνοντας στο στάδιο.

Τα βασικότερα σημεία της σύντομης συνέντευξης που παρεχώρησε έχουν ως εξής:

-Θεωρούσα πολύ κρίμα, ενώ πιστεύω στον εαυτό μου και τις δυνάμεις μου, να χάσω μία τέτοια συμμετοχή. Έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου και στους Έλληνες να συνεχίσουμε αυτό το σερί που ξεκίνησε το 2015. Γνωρίζοντας ότι θα μπω σε χειρουργείο για τον ώμο μου, είπαμε να κάνουμε μια τελευταία προσπάθεια, και μετά να μπω στο χειρουργείο.

-Ο βρεγμένος τη βροχή δεν τη φοβάται. Δεν είχα κάτι να χάσω. Πήγα στη Ντόχα μόνο και μόνο για να διεκδικήσω τη νίκη.

-Δεν είχα κάνει κανένα πρόγραμμα, καμία προετοιμασία για αυτόν τον αγώνα. Είναι δύσκολο κάτι τέτοιο να συμβεί, και ήταν μεγάλο στοίχημα για μένα.

-Εφτασα σε αυτή τη διοργάνωση χωρίς καμία πίεση από όσους ανθρώπους με στηρίζουνε, κάτι που με αποσυμπίεσε. Έφτασα στον αγώνα και είδα μερικές ελληνικές σημαίες. Όταν βγήκα ξανά είδα πάνω από χίλιους Ελληνες. Ο προπονητής μου με αγκάλιασε με συγκίνηση και μου είπε «κάντο γι αυτούς».