ΠΑΤΡΑ: “Φαρ ουέστ” σε συνοικιακό Μίνι Μάρκετ – Δράστες κλοπής με έναν μόνο αστυνομικό – Η συμπλοκή έφερε συλλήψεις!

Πατρινός Αστυνομικός, κατάφερε  χθες  το μεσημέρι να αντιμετωπίσει μόνος του 4 συνολικά άτομα, δράστες κλοπής, σε σπίτι επί της οδού Πατρών-Κλάους, στον Άγιο Γεώργιο Λάγγουρα.

Βρισκόταν στην περιοχή, όταν ενημερώθηκε πως αναζητούνταν, κατευθύνθηκε προς το σημείο και στη διαδρομή εντόπισε έναν εξ αυτών  τον οποίο ακινητοποίησε και συνέλαβε.

Περίοικοι του είπαν  πως οι άλλοι είχαν καταφύγει σε Μίνι Μάρκετ, επί της οδού Σάμου, μπήκε στο κατάστημα κι αυτοί επέδειξαν  άγριες διαθέσεις και του επιτέθηκαν, επιχειρώντας να διαφύγουν.

Ακολούθησε συμπλοκή, με τον αστυνομικό τελικά να πιάνει τους δύο , ενώ ένας κατάφερε να διαφύγει από την πίσω πόρτα.

Στο σημείο έσπευσαν περιπολικά προς ενίσχυση .

Δύο από τους συλληφθέντες, φέρεται να είχαν ταυτοποιηθεί από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών, ως μέλη της σπείρας ανήλικων διαρρηκτών, που για διάστημα περίπου 6 μηνών λυμαίνονταν τις περιοχές, Περιβόλα, Εγλυκάδα, Λάγγουρα, Ρωμανού και Σούλι Πατρών.

Πρόκειται για Ρομά ηλικίας 16 – 17 ετών, που από τον Μάρτιο έως και τον Σεπτέμβριο του 2018, είχαν διαπράξει τουλάχιστον 40 κλοπές σε σπίτια και σε δυο αυτοκίνητα, με λεία 50.000 ευρώ.

 

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΑΣ

Συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, τρεις ημεδαποί, ηλικίας 20, 16 και 11 ετών, διότι ενεργώντας από κοινού με 17χρονο , αποπειράθηκαν να εισέλθουν σε οικία 61χρονης .
Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι οι δράστες λίγη ώρα νωρίτερα είχαν πραγματοποιήσει και άλλη κλοπή, αφαιρώντας από οικία 18χρονου  ένα κινητό τηλέφωνο.