Αχαΐα: Πανελλήνια νίκη για την 13χρονη Κωνσταντίνα Κουμπί

Πανελλήνια διάκριση στο άθλημα της υπερπήδησης εμποδίων στην ιππασία έφερε η νεαρή αθλήτρια της Αχαΐας, Κωνσταντίνα Κουμπί.
Η δεκατριάχρονη Κωνσταντίνα από την Κάτω Αχαΐα μετά τη σταθερή συμμετοχή της κατά την διάρκεια του έτους, με ιδιαίτερα καλές εμφάνισης στους αγώνες και νίκες, κατάφερε να συγκεντρώσει τους περισσότερους βαθμούς, κερδίζοντας τον τίτλο του πολυνίκη της κατηγορίας.
Αρκετά χρόνια φαινόταν η Αχαΐα να μην έχει παρουσία στο άθλημα της ιππασίας και να αποτελεί παρελθόν πλέον, η ιδιαίτερα επιτυχημένη πορεία , πρωτοπόρων αθλητών από την περιοχή μας. Η Ελευθερία Βαρνακιώτη ,η Ισμήνη Σακκατή και η Χριστίνα Παπαδοπούλου για χρόνια εκπροσώπησαν την περιοχή επάξια στο άθλημα αυτό, γράφοντας η κάθε μία την δική της ιστορία.
Αργότερα και για περίπου δέκα χρόνια το άθλημα φάνηκε να στεριώνει στο νομό, με την επιτυχημένη διοργάνωση Παμπελοποννησιακών αγώνων, που είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν χιλιάδες θεατές, στις εγκαταστάσεις του Ιππικού Ομίλου Αχαΐας που στεγάζεται στην Ιπποκάμηλο στα Σαγαίικα.
Δυστυχώς λόγω της οικονομικής κρίσης όλα αυτά αποτέλεσαν παρελθόν, αφού οι τοπικοί ιππείς στάθηκε αδύνατον να αντιμετωπίσουν τις αυξημένες δαπάνες που απαιτεί η απόκτηση και συντήρηση αθλητικών αλόγων.
Η Κωνσταντίνα είναι μέλος μιας μικρής ιππικής ομάδας αμαζόνων από την περιοχή μας, όπου η κοινή τους, προετοιμασία και η άμιλλα, υπόσχονται τα καλύτερα για το μέλλον.
Αξίζει να αναφερθεί ότι η νεαρή αμαζόνα ιππεύει από μικρό παιδί, ξεκίνησε την ιππασία με πόνι που συντηρούσαν στο οικογενειακό κτήμα και πρώτη της δασκάλα, την μητέρα της Ελενα που επίσης ασχολείται με τα άλογα, όλη της την ζωή.