Ο λαός θα αποδώσει βαρύτατες ευθύνες

Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας μας, της 3ης Σεπτεμβρίου 2018, μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν και οι τρέχουσες οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις και η έξοδος της χώρας από τα μνημόνια.

Στο νέο τοπίο που ανοίγεται μπροστά μας θα πρέπει η χώρα να προχωρήσει με σοβαρότητα και διαύγεια σκέψης. Οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν αν δεν καταφέρουμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να κινηθούμε με νηφαλιότητα, είναι μεγάλοι και πιθανή αποτυχία θα επαναφέρει τη χώρα σε δυσμενέστερο οικονομικό κλίμα και συνθήκες. Τα πολιτικά κόμματα θα πρέπει να ομονοήσουν και να διαμορφώσουν ένα θετικό κλίμα, ώστε να εκπέμπονται αισιόδοξα μηνύματα, βασική προϋπόθεση για σταθερότητα και προοπτική ανάπτυξης της χώρας. Θα πρέπει να αποφευχθούν οι στείρες πολιτικές και αντιπαλότητες για να μην θυσιαστεί η χώρα στις μικροπολιτικές σκοπιμότητες και συνήθειες παλαιότερων ετών. Σε κάθε τέτοια περίπτωση, ο λαός θα αποδώσει βαρύτατες ευθύνες.

Πρωταρχικός μας στόχος ως χώρα είναι να πείσουμε τις αγορές για την αξιοπιστία και τη φερεγγυότητά μας, αλλά θα πρέπει να αξιοποιήσουμε και τις παραγωγικές μας πηγές ώστε να στηριχθούμε στις δικές μας δυνάμεις και να αποκτήσουμε αυτοτελείς πόρους. Η στήριξη της μικρομεσαίας επιχείρησης θα πρέπει να αποτελεί πρωταρχικό βήμα στο σχεδιασμό της νέας πολιτικής που διατείνεται η κυβέρνηση, καθώς είναι αποδεδειγμένα η ραχοκοκαλιά της οικονομίας που επωμίστηκε όλα τα επώδυνα μέτρα των τελευταίων ετών, αλλά και άντεξε.

Στη συνεδρίαση επίσης συζητήθηκε η ανάγκη αύξησης του κατώτατου μισθού, αλλά κυρίως η κατάργηση του υποκατώτατου μισθού, καθώς και η μη περαιτέρω μείωση των συντάξεων, μέτρα που ζητούσαμε όλο αυτό το διάστημα και έχουν εξαγγελθεί από τους αρμόδιους υπουργούς, ως μέτρα αυτής της νέας «ελεύθερης» πολιτικής και αναμένουμε να υλοποιηθούν σύντομα. Και βέβαια επιμένουμε να διεκδικούμε την μείωση της άμεσης και έμμεσης φορολογίας, με αισθητή μείωση του ΦΠΑ ώστε να δημιουργηθεί κλίμα δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας και ανάπτυξης.

 

 

Για την Ο.Ε.Β.Ε.Σ.Ν.Α.

                            -Ο-                                                                                                               

                     ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                      

            Παναγιώτης ΣΚΕΝΤΖΟΣ