(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Κηδεύτηκε με δάκρυα εκατοντάδων η Ντούλη Δημητροπούλου – Συγκινητικά μηνύματα

Εκατοντάδες συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι δικηγόροι, αυτοδιοικητικοί, πολίτες και καρναβαλιστές  από τη δεκαετία του ’70 μέχρι σήμερα, αποχαιρέτισαν την Ντούλη Δημητροπούλου, που έφυγε από τη ζωή αιφνίδια, πριν συμπληρώσει τα 70 της, στον Ιερό Ναό Αγίων Αγγέλων του Πρώτου Νεκροταφείου Πατρών.Πάτρα:Αποχαιρετισμός της Ντούλη Δημητροπούλου με δάκρυα και αναμνήσεις

Βουρκωμένοι, είχαν πολλά να διηγηθούν από παλιές καρναβαλικές δημιουργικές περιπέτειες, όπως επίσης είχαν πολλά να πουν για το ταλέντο της χαρισματικής Ντούλης, τις χαρακτηριστικές πτυχές της προσωπικότητάς της, αλλά και την εικαστική της επιρροή στην καρναβαλική έκφραση ομάδων και πυρήνων επί μια τουλάχιστον 30 ετία.
Την Ντούλη Δημητροπούλου-Νικολοπούλου τίμησε προσωπικά ο Δήμαρχος Πατρέων Κ. Πελετίδης και η ηγεσία του Καρναβαλικού Οργανισμού. Επίσης, ο αντιπεριφερειάρχης Γρ. Αλεξόπουλος αλλά και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο Κ. Χριστόπουλος, κυρίως όμως με την ιδιότητα του προσωπικού φίλου.

Έγραψε ιστορία ως σκηνογράφος και ενδυματολόγος στο Πατρινό Καρναβάλι, θεσμό που υπηρέτησε με ανιδιοτέλεια. Υπήρξε επίσης επί σειρά ετών μέλος στην Καρναβαλική Επιτροπή, όπως και στη Γνωμοδοτική Επιτροπή του Πατρινού Καρναβαλιού.

Ήταν κόρη του Πάνου Νικολόπουλου, δικηγόρου Πατρών, και αδελφή του Πέτρου Νικολόπουλου, επίσης δικηγόρου.

Διακρίνονται από αριστερά: Νίκος Κανελλάκης, Ντούλη Δημητροπούλου, Νάντια Κωνσταντινίδη, Αλέξης Σκαρμέας. Είχε ενεργό ρόλο και σε επαγγελματικές θεατρικές δουλειές.Υπήρξε, αναμφισβήτητα εμβληματικό πρόσωπο του πατρινού καρναβαλιού, άφησε το δημιουργικό της στίγμα παρακαταθήκη στις καρναβαλικές ομάδες της πόλης, ενώ ειδικά τις τελευταίες δεκαετίες συνέδεσε το όνομά της με το Καρναβαλικό Κομιτάτο, του οποίου εκτός από ιδρυτικό μέλος, επιμελούνταν σκηνικά και κοστούμια σε όλες τις παραστάσεις του.

Αιτία θανάτου, η  ανακοπή καρδιάς ενώ βρισκόταν σε διακοπές στην Πάργα.

 

**Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας» εκφράζουν τη βαθιά θλίψη τους για τον απροσδόκητο θάνατο της Ντούλης Δημητροπούλου και τα θερμά συλλυπητήριά τους στην οικογένειά της.

Το όνομα της Ντούλης Νικολοπούλου – Δημητροπούλου ήταν και είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το Πατρινό Καρναβάλι, το οποίο αγάπησε με πάθος αφού δραστηριοποιήθηκε με εξαιρετικά αποτελέσματα δημιουργώντας καλλιτεχνικά για αυτό αλλά και συνεισφέροντας με πολλές εμπνευσμένες ιδέες. Η Ντούλη Δημητροπούλου άφησε το δημιουργικό της ίχνος στο Πατρινό Καρναβάλι ενώ ως πολύ πρόσφατα ήταν μέλος της Γνωμοδοτικής Επιτροπής. Ο θάνατός της αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό.

**Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για τον απροσδόκητο θάνατο της Ντούλης Δημητροπούλου, μιας γυναίκας που άφησε το δικό της ίχνος στο Πατρινό Καρναβάλι και συλλυπείται θερμά την οικογένειά της.

**Ο Ιάσων Φωτήλας, βουλευτής Αχαΐας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, αποχαιρετά την Ντούλη Δημητροπούλου:

«Μας δίδαξε ότι το κέφι χωρίς δημιουργία δεν είναι κέφι και η τέχνη χωρίς τον άνθρωπο δεν είναι τέχνη.
Μία πληθωρική και ακούραστα δημιουργική προσωπικότητα που όμως μας έμαθε ότι τις καλές ιστορίες τις γράφουν οι καλές παρέες.
Και τώρα “έφυγε”.
Τόσο ξαφνικά και τόσο γρήγορα.
Πάλι μας αιφνιδίασε η Ντούλη.
Αλλά είναι η πρώτη φορά που μας αιφνιδίασε τόσο οδυνηρά.
Γιατί δεν υπάρχει τίποτα πιο οδυνηρό από το να “φεύγει” ένας άνθρωπος που έχει συνδεθεί με ορισμένες από τις πιο όμορφες και χαρούμενες αναμνήσεις μας.
Τουλάχιστον, οι αναμνήσεις δεν χάνονται ποτέ.
Μένουν για πάντα στο μυαλό και την καρδιά μας.
Εκεί που θα ζει για πάντα και η Ντούλη…».

 

**Με αφορμή την αιφνίδια απώλεια της Ντούλης Δημητροπούλου, ο επικεφαλής της «Νέας Πόλης» Κώστας Χριστόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η Πάτρα και εγώ προσωπικά χάσαμε μια πολύτιμη φίλη. Η Ντούλη υπήρξε ένας άνθρωπος της προσφοράς, με ουσιαστική συνδρομή στα κοινωνικά δρώμενα της πόλης μας.

Ξεχώριζε για το ήθος και το χιούμορ της, αλλά και για την υψηλή αισθητική που διέκρινε την καλλιτεχνική πλευρά της, είτε με την ιδιότητα της ενδυματολόγου είτε με την ιδιότητα της σκηνογράφου σε επαγγελματικές θεατρικές παραστάσεις και στο Πατρινό Καρναβάλι. Αυτή την αισθητική της προσπάθησε με επιτυχία να περάσει στο Καρναβάλι και τους καρναβαλιστές με μοναδικό κίνητρο την αγάπη που έτρεφε για τον θεσμό και την αγωνία της για το μέλλον του.

Θα μας λείψει η παρέα της, τα ευφυέστατα αστεία της, και φυσικά η δημιουργική πινελιά της. Θα μείνουν όμως ζωντανές οι όμορφες στιγμές που μοιραστήκαμε. Και ήταν πολλές αυτές…

Στον Αλέξη, τον Παναγή και τον Λουκή, εύχομαι καλή δύναμη και το έργο της Ντούλης να αποτελεί οδηγό στη ζωή τους.

 

**Η Γνωμοδοτική Επιτροπή του Πατρινού Καρναβαλιού εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη της για τον απροσδόκητο θάνατο της Ντούλης Δημητροπούλου, που διετέλεσε για πολλά χρόνια και έως πολύ πρόσφατα ενεργό μέλος της με πλήθος δημιουργικών ιδεών που πλούτισαν το Πατρινό Καρναβάλι.

Στη χτεσινή (6 Σεπτεμβρίου) έκτακτη συνεδρίασή της με το άγγελμα του θανάτου της Ντούλης Δημητροπούλου η Γνωμοδοτική Επιτροπή του Πατρινού Καρναβαλιού αποφάσισε να εκφραστούν τα θερμότατα συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της, να κατατεθεί στεφάνι στην μνήμη της και να εκπροσωπηθεί η Γνωμοδοτική Επιτροπή στην νεκρώσιμη ακολουθία.

 

**Το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών, μόλις πληροφορήθηκε το θάνατο της προσφιλούς συνταξιούχου δικηγόρου

ΔΙΑΜΑΝΤΟΥΛΑ
ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ – ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

γνωστής για την προσωπικότητά της και το ήθος της, συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση και αποφάσισε τα εξής:
– Να εκφράσει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια της εκλιπούσας.
– Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στον τοπικό ημερήσιο τύπο και στην
ιστοσελίδα του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών.
– Να δωρίσει χρηματικό ποσό στη μνήμη της εκλιπούσας σε Ίδρυμα με φιλανθρωπικό σκοπό.

Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας

 

Αθανάσιος Ζούπας Κωνσταντίνος Κρεμμύδας

 

 

**Η Παράταξη «Τώρα για τη Πάτρα» εκφράζει τη βαθιά θλίψη της για τον θάνατο της Ντούλης Δημητροπούλου και τα θερμά συλλυπητήριά της, στην οικογένειά της.

Η Ντούλη Δημητροπούλου , ήταν μια προσωπικότητα της πόλης μας με παρουσία στα κοινά και κυρίως στα καρναβαλικά δρώμενα , προσφέροντας ιδέες και προσωπική εργασία, βάζοντας τη σφραγίδα της στο θεσμό που τόσο αγάπησε.