Μια οφειλόμενη απάντηση στον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Αχαΐας της ΝΔ

Σε πρόσφατο άρθρο του ο κος Μαζαράκης, πρόεδρος της ΝΔ Αχαΐας της ΝΔ, καταφέρθηκε εναντίον της ΕΙΝΑ και της αριστερής της ηγεσίας με αφορμή το πρόβλημα του Αιματολογικού τμήματος του ΓΝΠ. Λέγοντας ψέματα, συκοφαντώντας, πετώντας λάσπη.

 

Έκανε λόγο ακόμα και για τη χαμένη τιμή της Ένωσης παραδίδοντας  -μεταξύ άλλων- μαθήματα ήθους και συνδικαλισμού.

 

Για την αποκατάσταση της αλήθειας.

 

Η αρχική ανακοίνωση που αναπαράχθηκε στον τοπικό τύπο είχε τίτλο “ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΤΗΣ Ε.Ι.Ν.Α Δελτίο Τύπου” και στο τέλος υπογραφή “Σπύρος Μάρκου Γραμματέας της  Ε.Ι.Ν.Α”. Ας αποφασίσουν. Είναι ανακοίνωση της ΑΚΙ; Δήλωση του κου Μάρκου; Και τα δύο; Σκόπιμη σύγχυση προφανώς για  να προκαταλάβουν  το ΔΣ της ΕΙΝΑ στην τοποθέτηση επί του θέματος, για να θολώσουν το τοπίο. Άστοχες οι βολές για “αριστερή νομενκλατούρα κτλ”. Λαθροχειρία πρώτη.

 

Στην ανακοίνωση της ΕΙΝΑ αναφέρεται κατά λέξη: “Δεν υπήρξε ποτέ αίτημα μεταφοράς της συναδέλφου από τη Διεύθυνση του Αιματολογικού Τμήματος του ΠΓΝΠ”.  Ο κος Μαζαράκης το παραποίησε ως εξής: “Δεν υπήρχε αίτημα της συναδέλφου για την μετακίνηση της”. Λαθροχειρία δεύτερη.

 

Κατηγορείται η Ε.Ι.ΝΑ ότι καλύπτει και δικαιολογεί ρουσφετολογική μετακίνηση, ότι κάνει πλάτες στη Διοίκηση. Γιατί δεν απαντάτε κε Μαζαράκη στο κεντρικό ερώτημα; Παρ’ ότι είναι καλυμμένες και οι τρεις οργανικές θέσεις του Αιματολογικού στον Άγιο Ανδρέα, δεν έχει κατορθωθεί ποτέ να δημιουργηθεί στελεχωμένο και λειτουργικό τμήμα; Λαθροχειρία τρίτη.

 

“Πετάμε την μπάλα στην εξέδρα”. Ποιος είναι -αν όχι η Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ- υπεύθυνος για τις μετακινήσεις και αποσπάσεις; Ποιος είναι υπεύθυνος για τη δυσλειτουργία-υπολειτουργία ενός τμήματος και οφείλει να λύνει προβλήματα στο χώρο ευθύνης του; Ποιος είναι ο κοντινότερος εκπρόσωπος του υπουργείου υγείας στην περιοχή με δικαιοδοσία μεγαλύτερη και από τους Διοικητές των Νοσοκομείων; Γιατί ο -κατά τ’ άλλα λαλίστατος κος Μάρκου-  δεν αναφέρει πουθενά τη λέξη ΥΠΕ; Ποιος πετάει την μπάλα εκτός γηπέδου; Λαθροχειρία τέταρτη.

 

Ο κηδεμόνας της αδέσμευτης ΑΚΙ κος Μαζαράκης και η ομάδα του θυμήθηκαν να κάνουν αντιπολίτευση και συνδικαλισμό στα υγειονομικά, τρία χρόνια μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Μέχρι προχθές το είχαν ξεχάσει. Όχι όμως στην κυβέρνηση αλλά στο προεδρείο της ΕΙΝΑ.  Όχι για τα σοβαρά προβλήματα της δημόσιας υγείας και των νοσοκομειακών αλλά για τα τριτεύοντα.

 

Για το νέο πετσόκομμα των μισθών στους υγειονομικούς δεν έβγαλαν ανακοίνωση. Λογικό. Αφού η ΝΔ υπερψήφισε στη Βουλή!

 

Για το νέο απάνθρωπο ωράριο των γιατρών έβγαλαν ανακοίνωση. Στήριξης. Μάλιστα ο κος Μάρκου πιο μπροστά ακόμα και από την ΕΕ πρότεινε την εφαρμογή τοπικών κλαδικών συμφωνιών ανά Ένωση!

 

Για την αντιδραστική μεταρρύθμιση του ΚΕΣΥ για την ιατρική εκπαίδευση έβγαλαν ανακοίνωση. Κριτικής στήριξης στην κυβέρνηση!

 

Για τη διεκδίκηση των αναδρομικών και την αποκατάσταση του ιατρικού μισθολογίου δεν κούνησαν ούτε το μικρό τους δακτυλάκι!

 

Για το αίτημα  ΕΙΝΑ και ΟΕΝΓΕ για 7000 προσλήψεις  μόνιμων γιατρών ώστε να μείνει όρθιο το ΕΣΥ τι πρότεινε η ΑΚΙ; Συγχωνεύσεις, κλεισίματα νοσοκομείων και τμημάτων γιατί δε γίνεται αλλιώς. Λογικό κι αυτό αφού ο κος Μητσοτάκης θεωρεί ότι οι γιατροί πλεονάζουν..

 

Στα κεντρικά ζητήματα η ΝΔ και ο συνδικαλιστικός της βραχίονας έχουν πλήρη ταύτιση με τον όψιμα νεοφιλελεύθερο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι λογικό λοιπόν οι κκ Μάρκου-Μαζαράκης να ανακαλύπτουν τριτεύουσες διαχωριστικές για να δικαιολογούν στους υγειονομικούς χώρους το λόγο  ύπαρξής τους.

 

Η ΕΙΝΑ είναι αγκάθι για τον κο Μαζαράκη και την τοπική ΝΔ. Γιατί κρατά την ανεξαρτησία και την αυτοτέλειά της από κάθε κυβέρνηση, παλιά, τωρινή ή επόμενη. Κάθε προσπάθεια να μετατραπεί  σε γραφείο τύπου και πρωτοκολλητή του εκάστοτε υπουργείο υγείας έως τώρα πέφτει στο κενό. Μόνο έτσι ήταν και θα συνεχίσει να είναι χρήσιμη για τους μισθοσυντήρητους και μαχόμενους υγειονομικούς της Αχαΐας που κρατάνε με αυταπάρνηση όρθιο το ΕΣΥ στην περιοχή.

 

Κε Μαζαράκη, ο συνδικαλισμός που πνέει τα λοίσθια είναι ο κυβερνητικός και εργοδοτικός που αναπολείτε και αντιπροσωπεύετε. Ο κίτρινος συνδικαλισμός των δήθεν αποκαλύψεων, της χρησιμοποίησης των σωματείων για κομματική και κρατική αναρρίχηση.

 

Κε Μαζαράκη, αυτός ο συνδικαλισμός έχει χάσει όχι μόνο την τιμή, αλλά και την υπόληψή του. Είμαστε βέβαιοι ότι οι συνάδελφοι θα συνεχίσουν να μην τον εμπιστεύονται.

 

Δημήτρης Ζιαζιάς

Πρόεδρος Ε.Ι.Ν.Α