Περί αριθμών, δεικτών, κομπασμών και σοφιστείας…

Πράγματι έχω μια δυσανεξία με τους αριθμούς των δεικτών, των χιλιάρχων των λεγεώνων του Σαμαρά και του Βενιζέλου, γιατί το στυλό και το χρώμα που έχουν γραφτεί, είναι η σάρκα και το αίμα του Ελληνικού Λαού, πού με τίμημα πάνω από 15000 νεκρούς, εν καιρώ ειρήνης, λόγω έλλειψης φαρμάκων και πλήρους απαξίωσης των δημόσιων δομών παροχής Υγείας (στοιχεία του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου), πετώντας στην κυριολεξία στον Καιάδα 2.500.000 συμπολίτες μας ανασφάλιστους προς όφελος των παρακοιμώμενων εθνικών εργολάβων.

Κομπασμοί και σοφιστείες, χαρακτηρίζουν αυτούς, που με απύθμενο θράσος, παρέα με τους σκελετούς του παρελθόντος, επιδιώκουν να βγουν από το ντουλάπι της ιστορίας, που τους κλείδωσε ο Ελληνικός Λαός.
Ως εκ τούτου τους επιστρέφω τους χαρακτηρισμούς, διότι δικαιωματικά τους ανήκουν. Δεν έψεξα κάποιον/α προσωπικά διότι γνωρίζω πολύ καλά όπως άλλωστε

και όλος ο ελληνικός λαός, ότι αυτό ήταν το πολιτικό τους σχέδιο και αυτό υπηρέτησαν πιστά και απαρέγκλιτα, ομολογώντας το με παρρησία σε κάθε ευκαιρία χωρίς ενδοιασμούς. Απλώς ως σημερινή διοίκηση υπηρετούμε άλλο πολιτικό σχέδιο, αντιδιαμετρικά αντίθετο από το δικό τους, υπέρ της Δημόσιας Δωρεάν Παροχής Υγείας, για όλους ανεξαιρέτως τους Πολίτες με ιδιαίτερη έμφαση στα αδύναμα και φτωχά κοινωνικά στρώματα, που έπεσαν θύματα της εγκληματικής πολιτικής της περιστολής των δημοσίων δαπανών του κοινωνικού κράτους και όχι μόνον.

Αν ο κ. Φωτόπουλος είχε την ίδια άποψη περί δημόσιας δωρεάν παροχής υγείας, θέλω να πιστεύω ότι βλέποντας την επερχόμενη καταστροφή θα είχε υποβάλει αρμοδίως την παραίτησή του, αλλά μάλλον δεν θα έγινε δεκτή…. Αυτά αρκούν.
Ο κ. Φωτόπουλος και ο κάθε κ. Φωτόπουλος και η πολιτική που υπηρέτησαν, είναι πλέον παρελθόν και ως εκ τούτου είναι μάταιο να ασχολείται κανείς με το παρελθόν μόνον.Το διακύβευμα και η πραγματική ουσία είναι η προοπτική, το μέλλον του Νοσοκομείου μας, ως βασικού πυλώνα Κοινωνικής Συνοχής και Ανάπτυξης του τόπου μας.

Ο δρόμος είναι μακρύς και δύσκολος, οι βάσεις έχουν τεθεί γιατί υπάρχει η πολιτική βούληση, η πορεία με θετικό πρόσημο έχει την αναντίρρητη αποδοχή της κοινωνίας της Αιγιάλειας, μένουν πολλά να γίνουν και εδώ θα κριθούμε εμείς ως σημερινή διοίκηση όταν θα γίνουμε και εμείς παρελθόν.

Και όπως είπε ο Πρωθυπουργός το πικρό ποτήρι θα το πιούν όλο, γουλιά – γουλιά, μην ανησυχούν.
Σημείωση, οι λεγεωνάριοι του Μητσοτάκη και του Μιχαλολιάκου, σε αγαστή συνεργασία ψήφισαν στο Ευρωκοινοβούλιο για 12ωρη εργασία. Η εβδομάδα του κουφού και του στραβού πέρασε, κάποιοι πρέπει να ενημερώσουν τους εργαζόμενους, δεν πρέπει;

Ιερόθεος Μουρίκης