Χρηματιστήριο Αθηνών: Με οριακή άνοδο την Παρασκευή ο γενικός δείκτης

Με άνοδο ξεκίνησε η Αθήνα την Παρασκευή, αλλά γρήγορα τα κέρδη εξανεμίστηκαν έτσι η αγορά δεν μπορεί να ξεφύγει απο τα επίπεδα των 760 μονάδων.

Παρά το γεγονός ότι ο τζίρος ήταν βελτιωμένος, φαίνεται ότι σε κάθε ανοδική κίνηση οι επενδυτές προτιμούν να παίρνουν τα κέρδη τους. Για μια ακόμα φορά η μετοχή της Coca-Cola στηρίζει την αγορά, ενω επικρατούν χαμηλοί τζίροι στις μη τραπεζικές μετοχές. Το χθεσινό βέτο της Γερμανίας για την εκταμίευσης της δόσης προς την Ελλάδα ερμηνεύεται ως μια κίνηση, όχι μόνο ισχύος, αλλά και τήρησης των συμφωνηθέντων. Οι Ευρωπαίοι δανειστές εδω και καιρό τονίζουν με κάθε ευκαιρία ότι, η Ελλάδα θα απολαμβάνει οφέλη όσο προχωρεί τα όσα έχει υπογράψει. Όταν υπάρχουν ανοικτά θέματα δεν υπάρχει και πρόοδος. Όμως, το χθεσινό μπλόκο έχει παρενέργειες ως προς τις τράπεζες καθώς έχει εκμηδενιστεί η πιθανότητα τα ελληνικά ομόλογα να είναι επιλέξιμα (Waiver). Αυτή η συνέπεια έχει ορισμένες επιπτώσεις καθώς οι ελληνικές τράπεζες δεν θα έχουν τον απαιτούμενο χώρο για να προχωρήσουν στην περαιτέρω μείωση των κόκκινων δανείων

Πριν απο λίγο ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν στις 755,03 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,35%. Η Αθήνα ακολουθεί τις ευρωπαϊκές αγορές, αλλά δεν διαθέτει ούτε το βάθος ούτε μια δυναμική.

Η μετοχή της Alpha bank κερδίζει 0,93% στα 1,961 ευρώ. Οριακά κέρδη για την Εθνική στα 0,2598 ευρώ. Οριακή η άνοδος στην μετοχή της Πειραιώς στα 2,722 ευρώ. Άνοδος 1,23% για την Coca- cola στα 31.15 ευρώ-καθώς για δεύτερη ημέρα στηρίζει τον Γενικό Δείκτη. Άνοδος 0,77% για τον ΟΠΑΠ στα 9,76 ευρώ. Κέρδη 0,87% για τον ΟΤΕ στα 10,46 ευρώ. Κέρδη 0,44% για την Μπέλα στα 13,76 ευρώ. Άνοδος 0,73% για την Αεροπορία Αιγαίου στα 8,28 ευρώ.

Η αξία των συναλλαγών κινείται στα 2,9 εκατ. ευρώ.