(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Το Κέντρο Συμβουλευτικής στο 2ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας

Μια πολύ ενδιαφέρουσα εκπαιδευτική βιωματική δράση με σκοπό την ενημέρωση σχετικά με ζητήματα επαγγελματικού προσανατολισμού είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι εκπαιδευόμενοι και οι εκπαιδευτικοί του 2ου Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Πάτρας, που βρίσκεται και λειτουργεί εντός του Καταστήματος Κράτησης Αγίου Στεφάνου Πατρών. Η δράση υλοποιήθηκε από το Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕΣΥΠ) Πάτρας, ύστερα από πρόσκληση του 2ουΣΔΕ Πάτρας και της Συμβούλου Σταδιοδρομίας του σχολείου κ. Δήμητρας Λάζαρη.
Συγκεκριμένα, η υπεύθυνη του Κέντρου Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕΣΥΠ) Πάτρας της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας κ. Μαρία Παππά σε συνεργασία με την εκπαιδευτικό κ. Καικιλία Κατσιβαρδά υλοποίησαν την εκπαιδευτική-συμβουλευτική δράση με τίτλο «Η εργασία ως μέσο κοινωνικής ένταξης», μια δράση ιδιαίτερα σημαντική, καθώς η εξεύρεση εργασίας για τους κρατούμενους εκπαιδευόμενους μετά την αποφυλάκισή τους αποτελεί ζητούμενο και συνιστά ιδιαίτερα κρίσιμο στοιχείο για την ομαλή επανένταξή τους στο κοινωνικό σύνολο.
Η εκπαιδευτική-συμβουλευτική δράση διαρθρώθηκε στους άξονες:
• Τεχνικές αναζήτησης εργασίας,
• Τρόποι αναζήτησης εξεύρεσης εργασίας και φορείς στους οποίους μπορεί να απευθυνθεί ο ενδιαφερόμενος,
• Συμβουλές για την ορθή σύνταξη βιογραφικού σημειώματος,
• Τα μυστικά μιας επιτυχημένης συνέντευξης,
• Τρόποι αντιμετώπισης των αποτυχιών στην αναζήτηση εργασίας,
• Φορείς που παρέχουν υποστηρικτικό πλαίσιο εξεύρεσης εργασίας σε αποφυλακισθέντες,
• Ενημέρωση για τα Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια και τις ειδικότητες που παρέχουν.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκπαιδευτικής-συμβουλευτικής δράσης οι εκπαιδευόμενοι συμμετείχαν με έντονο ενδιαφέρον και αποκόμισαν σημαντικά οφέλη, που θα τους φανούν ιδιαίτερα χρήσιμα στην ομαλή επανένταξή τους στο κοινωνικό σύνολο.
Οι εκπαιδευόμενοι οι εκπαιδευτικοί, η σύμβουλος σταδιοδρομίας και ο διευθυντής του 2ου Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Πάτρας κ. Γεράσιμος Αντύπας ευχαριστούμε θερμά την υπεύθυνη του ΚΕΣΥΠ Πάτρας της ΔΔΕ Αχαΐας κ. Μαρία Παππά, καθώς και την εκπαιδευτικό κ. Καικιλία Κατσιβαρδά για την πολύ ενδιαφέρουσα και ιδιαίτερα χρήσιμη για τους εκπαιδευόμενους εκπαιδευτική-συμβουλευτική δράση.

Το έργο ΣΔΕ υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους.