(ΦΩΤΟ)-ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ: Ο «Επιθεωρητής» της Α΄ ΕΛΜΕ στο 2ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Πάτρας

Την αριστουργηματική κωμωδία ο «Επιθεωρητής» του Νικολάι Γκόγκολ, σε σκηνοθεσία Φώτη Λάζαρη και μετάφραση Αγγελικής Κλουτσινιώτη, με την οποία συνεχίζει τη δυναμική παρουσία της στα πολιτιστικά δρώμενα η Θεατρική Ομάδα «Από κοινού» της Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας, είχαν την τιμή και τη μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσουν την Τετάρτη 02 Μαΐου οι εκπαιδευόμενοι, οι εκπαιδευτικοί του 2ου Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Πάτρας, ο διευθυντής του Καταστήματος Κράτησης Αγίου Στεφάνου Πατρών κ. Χαρίλαος Ζαννίδης, ο προϊστάμενος της Κοινωνικής Υπηρεσίας κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας αλλά και μέλη της θεατρικής ομάδας του Καταστήματος Κράτησης Πάτρας.Πάτρα:Ο «Επιθεωρητής» της Α΄ ΕΛΜΕ στον Άγιο Στέφανο (Φωτο)
Την εκδήλωση προλόγισε ο διευθυντής του Σχολείου κ. Γεράσιμος Αντύπας, που καλωσόρισε και ευχαρίστησε όλα τα μέλη της θεατρικής ομάδας και τόνισε τη σημασία και την αξία που έχει για τους εκπαιδευόμενους η παρακολούθηση μιας θεατρικής παράστασης εντός του Καταστήματος Κράτησης.
Η δημιουργική σκηνοθεσία και σκηνογραφία του Φώτη Λάζαρη, που αποτύπωσε με ρεαλισμό την εποχή, η καταπληκτική ερμηνεία και απόδοση των χαρακτήρων από τους ηθοποιούς, η πρωτότυπη και πολύ όμορφη μουσική επένδυση, τα πολύ ταιριαστά κοστούμια και βεβαίως το δυνατό θεατρικό κείμενο του Γκόγκολ ταξίδεψαν τους θεατές στη Ρωσία του 19ου αιώνα, προκαλώντας αβίαστα έντονο γέλιο, ενώ καθήλωσαν και μάγεψαν το κοινό που καταχειροκρότησε τους ηθοποιούς. Μετά το τέλος της παράστασης πραγματοποιήθηκε συζήτηση με τους ηθοποιούς, τους εκπαιδευόμενους και τους εκπαιδευτικούς σχετικά με τα τόσο επίκαιρα και διαχρονικά μηνύματα του έργου του Γκόγκολ, που σκιαγραφεί και στηλιτεύει τη διαφθορά και τον επίπλαστο καθωσπρεπισμό των κρατικών αρχόντων, επισημαίνοντας τις ομοιότητες με τη σύγχρονη πραγματικότητα.
Οι εκπαιδευόμενοι, οι εκπαιδευτικοί και o Διευθυντής του 2ου ΣΔΕ Πάτρας κ. Γεράσιμος Αντύπας, ευχαριστούμε θερμά το σκηνοθέτη και ηθοποιό κ. Φώτη Λάζαρη και όλη τη Θεατρική Ομάδα «Από κοινού» για την πολύ δυνατή εμπειρία που μας προσέφεραν, καθώς και για το γεγονός ότι με τη θεατρική παράσταση μας άνοιξαν διάπλατα ένα παράθυρο προς την τέχνη και μας κατέστησαν κοινωνούς του ποιοτικού θεάτρου που υπηρετούν με συνέπεια, καθώς και τη Διεύθυνση, την Κοινωνική Υπηρεσία, το φυλακτικό προσωπικό και τις τεχνικές υπηρεσίες του Καταστήματος Κράτησης, που δημιουργούν τις κατάλληλες προϋποθέσεις ενθαρρύνοντας και υποστηρίζοντας ανάλογες πολιτιστικές δράσεις.

Το έργο ΣΔΕ υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους.