ΠΑΤΡΑ: Στο 2ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας ο “Ωρίωνας”

Μια πολύ ενδιαφέρουσα εκπαιδευτική βιωματική δράση είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι εκπαιδευόμενοι και οι εκπαιδευτικοί του 2ου Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Πάτρας, που βρίσκεται και λειτουργεί εντός του Καταστήματος Κράτησης Αγίου Στεφάνου Πατρών, από την Αστρονομική Εταιρεία Πάτρας «Ωρίων».
Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Αστρονομικής Εταιρείας Πάτρας «Ωρίων» κ. Ανδρέας Παπαλάμπρου και ο αντιπρόεδρος κ. Αλέξανδρος Βερεκέτης υλοποίησαν βιωματική εκπαιδευτική δράση στο 2ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Πάτρας και μέσα από προβολή διαφανειών πραγματοποίησαν ένα ταξίδι στο σύμπαν και το ηλιακό σύστημα, ενώ αναφέρθηκαν διεξοδικά στη δημιουργία του σύμπαντος και τα υλικά από τα οποία αυτό αποτελείται, στο πλανητικό σύστημα, στους γαλαξίες και ανέλυσαν το χάρτη του ουρανού. Αναφέρθηκαν επίσης στο πρόβλημα της φωτορρύπανσης που όχι μόνο κρύβει τα περισσότερα αστέρια από τους κατοίκους των πόλεων αλλά απειλεί τα οικοσυστήματα, ακόμα και την υγεία των ανθρώπων.
Με μια παρουσίαση που συνδύαζε αστρονομία και περιβάλλον επιχειρήθηκε να γίνει κατανοητό πώς μετράμε και αναγνωρίζουμε τα αστέρια, βοηθώντας στην καταγραφή της φωτορρύπανσης, και πώς μπορούμε να προστατέψουμε την υγεία μας και τους βιοτόπους με σωστά σχεδιασμένο ορθολογικό φωτισμό.
Η εκπαιδευτική δράση περιλάμβανε και παρατήρηση με τηλεσκόπιο, κατά την οποία οι εκπαιδευόμενοι και οι εκπαιδευτικοί είχαν τη μοναδική ευκαιρία να παρατηρήσουν το φωτεινότερο αστέρι του ηλιακού μας συστήματος, τον ήλιο.
Οι εκπαιδευόμενοι οι εκπαιδευτικοί και διευθυντής του 2ου Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Πάτρας κ. Γεράσιμος Αντύπας ευχαριστούμε θερμά την Αστρονομική Εταιρεία Πάτρας «Ωρίων» καθώς και τον πρόεδρο κ. Ανδρέα Παπαλάμπρου και τον αντιπρόεδρο κ. Αλέξανδρο Βερεκέτη για την πολύ ενδιαφέρουσα εκπαιδευτική δράση.