Το θέατρο, η τέχνη, ο πολιτισμός είναι για όλους

Θα θεωρήσουμε εντελώς καλοπροαίρετο το ενδιαφέρον του σχολιαστή, στο σχόλιο «Εξαγωγές», της εφημερίδας «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ», ότι «αξίζει τον κόπο… να τη δουν κι αλλού», την παράσταση «Η τρελή του Σαγιό».

Έτσι, για καλύτερη και υπεύθυνη ενημέρωση των πολιτών (και της εφημερίδας), θα θέλαμε να γνωστοποιήσουμε ότι, με δική μας πρωτοβουλία, έχουμε επικοινωνήσει και κλείσαμε δεκάδες παραστάσεις, τα τρία χρόνια δραστηριότητας του θεατρικού «Άρμα Θέσπιδος», σε πόλεις και χωριά της περιφέρεις και όχι μόνο. Πήγαμε, όχι μια φορά μόνο, σε: Αίγιο, Καμάρες, Ροδοδάφνη, Παρασκευή Αιγιαλείας, Ζήρια, Καλάβρυτα, Κλειτορία, Βραχνί, Δάφνη, Τριπόταμα, Λάμπεια, Πανόπουλο, Γούμερο, Σιμόπουλο, Δάφνη Ήλιδας, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Ανδραβίδα, Λεχαινά, Λάππα, Κάτω Αχαΐα, Λιμνοχώρι, Αλισσό, Λουσικά, Φαραί, Βασιλικό, Χαλανδρίτσα, Σταυροδρόμι, Μεσολόγγι, Ναύπακτο, Άνω Χώρα, Ευηνοχώρι, Γαλατά, Αντίρριο, Κεφαλονιά, Ιθάκη, Λευκάδα, Ιωάννινα, Μονεμβασιά, Μολάους Λακωνίας.

Αυτό το καλοκαίρι υπογράψαμε Προγραμματική με την ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας για παραστάσεις και σε άλλους δήμους της περιφέρειας και έχουν ήδη προγραμματιστεί σε Μεσσολόγγι, Αντίρριο, Κυλλήνη, Καλάβρυτα, Καβάσιλα, Κρέστενα, Θέρμο, Μοναστηράκι και Φιλοθέη Αιτωλοακαρνανίας.

Συνεχίζουμε αυτή την προσπάθεια κι έχουμε επικοινωνία με Δήμους  και πολιτιστικούς φορείς για να πάμε το θέατρο στο λαό υλοποιώντας το σκοπό για τον οποίο ο Δήμος μας και το ΔΗΠΕΘΕ δημιούργησαν το «Άρμα Θέσπιδος».

Θεωρώ ότι τα στοιχεία που παραθέσαμε είναι αρκετά και αποδεικνύουν την θέλησή μας το «Άρμα Θέσπιδος», το ΔΗΠΕΘΕ και όλες οι πολιτιστικές δομές του Δήμου μας να συνεχίσουν την συνεργασία τους με όλους τους φορείς γιατί το θέατρο, η τέχνη, ο πολιτισμός είναι για όλους.

 

                                                                                                    Πέτρος Βάης

                                                                                               Αντιπρόεδρος ΔΗΠΕΘΕ