ΠΑΤΡΑ: Εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού στο εργαστήριο του γλύπτη Γ. Λέκκα

Οι Εθελοντές Κοινωνικής Πρόνοιας του Περιφερειακού Τμήματος Πάτρας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, υποστηρίζουν ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες. Μια από αυτές είναι οι ψυχικά ασθενείς που φιλοξενούνται σε δομές της περιοχής Πατρών και βασικός σκοπός της υποστήριξή τους είναι η κοινωνική ένταξη και αποκατάσταση τους.

Στο πλαίσιο αυτό, η ομάδα εθελοντών του Ερυθρού Σταυρού Πάτρας, την Τρίτη 22 Μαΐου 2018 πραγματοποίησε για τους φιλοξενούμενους του ξενώνα «Ψυχαργώς» που στεγάζεται στην οδό Σατωβριάνδου, επίσκεψη στο σπίτι – μουσείο του Πατρινού γλύπτη κ. Γ. Λέκκα στη διεύθυνση Διονύσου 85, στην Αρόη Πατρών. Φιλοξενούμενοι και εθελοντές απόλαυσαν την διεξοδική και επιμορφωτική ξενάγηση του γλύπτη και θαύμασαν τα εξαιρετικά γλυπτά και ψηφιδωτά του. Ανέφερε πως η αγάπη για την ιστορία της Ελλάδος, ήταν το κίνητρο δημιουργίας των έργων του.

Η ομάδα των εθελοντών Κοινωνικής Πρόνοιας και οι φιλοξενούμενοι του ξενώνα “Ψυχαργώς” ευχαριστούν δημοσίως, θερμά τον κ. Λέκκα για τη φιλοξενία του και την δωρεά ενός γλυπτού του προς τον ξενώνα.