(ΦΩΤΟ)-ΑΙΓΙΟ: Ολοκληρώθηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Δημιουργώ και Προστατεύω» με την εκδήλωση βράβευσης

Στο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρο Αιγίου «Αλέκος Μέγαρης», πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 10 Ιουνίου, η τελετή βράβευσης των μαθητών που διακρίθηκαν στον εικαστικό διαγωνισμό «Ανακυκλώστε Τώρα» ο οποίος ήταν μέρος του εκπαιδευτικού προγράμματος «Ανακυκλώνω – Δημιουργώ και Προστατεύω».

Πριν την τελετή, οι μικροί και μεγάλοι επισκέπτες περιηγήθηκαν στο χώρο που είχε στηθεί έκθεση με τα έργα των μαθητών. Αξίζει να σημειωθεί πως στον εικαστικό διαγωνισμό συμμετείχαν 11 δημοτικά σχολεία  με παραπάνω από 80 ατομικά και ομαδικά έργα. Ιδέες και μηνύματα για την προστασία του περιβάλλοντος μέσω της συμμετοχής στην ανακύκλωση αποτυπώθηκαν με μεγάλη επιτυχία στα έργα των μαθητών.

Η επιτροπή που συστήθηκε από την Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας ανέδειξε δυο έργα τα οποία τυπώθηκαν σε αφίσες και θα αποσταλούν σε όλα τα νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία της Αιγιάλειας. Εκτός από τα δύο έργα που βραβεύτηκαν, τιμητική διάκριση πήρε ένα έργο από κάθε σχολείο ενώ έπαινο συμμετοχής θα λάβουν όλοι οι μαθητές που συμμετείχαν.

Μετά το τέλος της τελετής βράβευσης μοιράστηκαν τσάντες πολλαπλών χρήσεων και ενημερωτικό υλικό, προσφοράς της Ελληνικής Εταιρίας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης. Επίσης πραγματοποιήθηκε ενημερωτική δράση για την οικιακή κομποστοποίηση στο χώρο που είναι τοποθετημένος κομποστοποιητής.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Δημιουργώ και Προστατεύω»   υλοποιήθηκε από τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Αιγιαλείας σε συνεργασία με την υπεύθυνη του Τμήματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας. Στο πλαίσιο του προγράμματος πραγματοποιήθηκαν από τις αρχές του έτους διαδραστικές ενημερώσεις με κύριο θέμα την πρόληψη – επαναχρησιμοποίηση – ανακύκλωση σε εικοσιπέντε δημοτικά σχολεία της Αιγιάλειας με συμμετοχή περίπου χιλίων οχτακόσιων μαθητών.

Τα σχολεία που συμμετείχαν στο εικαστικό διαγωνισμό «Ανακυκλώστε Τώρα» είναι:

1ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου, 2ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου, 3ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου, 7οΔημοτικό Σχολείο Αιγίου, 2ο Δημοτικό Σχολείο Ακράτας, Δημοτικό Σχολείο Διακοπτού, Δημοτικό Σχολείο Ελαιώνα, Δημοτικό Σχολείο Ζήριας, Δημοτικό Σχολείο Καμαρών, Δημοτικό Σχολείο Τέμενης, Δημοτικό Σχολείο Αντιρρίου .

Τα δύο έργα που διακρίθηκαν είναι από το 3ο και  7ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου. Η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α θέλει να συγχαρεί και να ευχαριστήσει θερμά όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στη εκπαιδευτική δράση.