Οφέλη τεστοστερόνης στη μέση ηλικία

Η αιμάτωση και η στυτική λειτουργία βελτιώνονται δραματικά. Η  τεστοστερόνη κάνει τον άνδρα δυνατότερο, οξυδερκή, σεξουαλικά δραστήριο, με βελτιωμένο αίσθημα αυτοπεποίθησης και επίπεδα σωματικής αντοχής, εξηγεί ο κύριος ΤΟΥΛΙΑΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΟΣ 
Η αρωματοποίηση και ο οιστρογονισμός της τεστοστερόνης από το ένζυμο αρωματάση είναι συνδεδεμένη με τη σεροτονίνη, την ορμόνη της ευτυχίας.

Τα επίπεδα του νευροδιαβιβαστή ντοπαμίνη αυξάνουν, που είναι αλληλένδετα με την αποφασιστικότητα και το αίσθημα ανταπόδοσης.
Η τεστοστερόνη αυξάνει την επαναπρόσληψη ασβεστίου από τα νεφρικά σωληνάρια και βελτιώνει την οστική πυκνότητα. Συνεπώς, καταπολεμάται η οστεοπενία και η οστεοπόρωση.
Η τεστοστερόνη καταπολεμά την αναιμία και βελτιώνει τη φυσική αντοχή.
Η παραγωγή ερυθροποιητίνης από τους νεφρούς αυξάνει, καθώς αυξάνει και η απορρόφηση του αιμικού δισθενούς σιδήρου.
Η τεστοστερόνη καταβολίζει τον υποδόριο ιστό, είτε μέσω αύξησης στη βήτα οξείδωση των λιπαρών οξέων, είτε μέσω αύξησης της άλιπης σωματικής μάζας.

Βελτιώνεται η ευαισθησία στην ινσουλίνη (ελάττωση γλυκοζιωμένης αιμοσφαιρίνης Hg A1C) και καταπολεμάται το μεταβολικό σύνδρομο.
Η τεστοστερόνη βελτιώνει την αυτοπεποίθηση μέσω της αναγωγής της στη διύδροξυτεστοστερόνη, ένα μείζον ανδρογόνο.
Η τεστοστερόνη είναι ο βασιλιάς των ορμονών στον άνδρα και αυτό που τον διαχωρίζει από τα αγόρια.

Η χρήση τεστοστερόνης αποτελεί την επιτομή της αντιγήρανσης (TRT) και τη βάση της ορμονικής αποκατάστασης στους ενήλικες (HRT).

 

stogiatro.gr