ΠΑΤΡΑ: Με λεωφορεία του ΟΣΕ, από σήμερα, η εξυπηρέτηση των επιβατών – Λόγω της διακοπής δρομολογίων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Η πρόοδος του έργου της κατασκευής της νέας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής στο τμήμα Ψαθόπυργος – Ρίο – Καστελόκαμπος, αλλάζει τα δεδομένα του προαστιακού σιδηροδρόμου για φέτος και βέβαια για όσο διάστημα θα διαρκεί η κατασκευή του έργου, μέχρι την Πάτρα. Και αυτή ήταν μια δικαίωση για τον αντιπεριφερειάρχη Γρ. Αλεξόπουλο που είχε δεχθεί επίθεση από τον γγ Μεταφορών Θ. Βούρδα, όταν είχε επισημάνει ότι επίκειται διακοπή. Ηδη όπως ενημέρωσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, από αυτή τη Δευτέρα 14 Μαΐου ο προαστιακός δεν θα φτάνει στον Αγιο Βασίλειο αλλά θα κάνει στάση μέχρι το Ρίο. Από εκεί και μέχρι τον Αγιο Βασίλειο, το δρομολόγιο θα γίνεται με λεωφορεία του ΟΣΕ προκειμένου να μην τροποποιηθεί το πρόγραμμα σε μια από τις πιο επιτυχημένες προαστιακές γραμμές στη χώρα.
Λόγω της προόδου του έργου (στο Ρίο θα γίνει η κεντρική αποβάθρα και ο τερματικός σταθμός της νέας διπλής γραμμής που θα έχει αφετηρία το Κιάτο) από 1η Ιουλίου θα μεταφερθεί κατά 200 μέτρα, από εκεί που βρίσκεται σήμερα και η κεντρική αποβάθρα επιβίβασης-αποβίβασης του προαστιακού στο Ρίο.
«Είναι σίγουρο ότι κάποια στιγμή θα χρειαστεί να διακοπούν τα δρομολόγια για τα έργα της νέας γραμμής αλλά αυτό να γίνει όταν θα πρέπει και με το μικρότερο χρονικό διάστημα και όχι όπως έγινε με τη γραμμή Πατρών – Κιάτου όπου οι αρμόδιοι είχαν διαβεβαιώσει ότι τα έργα θα γινόταν παράλληλα με την κυκλοφορία των συρμών» αναφέρουν οι «Φίλοι του Προαστιακού Σιδηροδρόμου της Πάτρας».

 

ΠΑΤΡΑ: ΟΙ Φίλοι του Σιδηροδρόμου ζητούν εξηγήσεις και κάνουν προτάσεις για τη διακοπή των δρομολογίων του προαστιακού από Ρίο-Άγιο Βασίλειο