Στάθης Δρογώσης για Μαρφίν: Ποτέ δεν θεώρησα τους νεκρούς παράπλευρη απώλεια, αλλά δεν αντέδρασα όταν το άκουγα

Με αιχμηρή ανάρτηση πήρε θέση ο γνωστός καλλιτέχνης Στάθης Δρογώσης για την μαύρη επέτειο των οκτώ ετών από την τραγωδία της Marfin. Μάλιστα, λόγων των έντονων αντιδράσεων που προκάλεσε η τοποθέτησή του επανήλθε με δύο διευκρινήσεις για να απαντήσει σε όσους του άσκησαν κριτική.

«Αν για κάτι έχω ενοχές είναι που δεν έσπασα τα μούτρα σε συντρόφους που δικαιολογούσαν κυνικά τις δολοφονίες..», αναφέρει μεταξύ άλλων, ο τραγουδοποιός στο ποστ που ανέβασε, το οποίο έχει ως εξής:

«Έχω γράψει απίστευτες ανοησίες στο φβ όλα αυτά τα χρόνια. Κάτι για τους νεκρούς συνάνθρωπους μέσα την τράπεζα Μαρφίν όμως όχι…

Γιατί ήμουν σε εκείνη την πορεία..Όχι εκείνη την στιγμή…

Αιωνία τους η μνήμη…Και αν για κάτι έχω ενοχές είναι που δεν έσπασα τα μούτρα σε “συντρόφους” που δικαιολογούσαν κυνικά τις δολοφονίες.. «έχουμε πόλεμο …Γιατί δεν απεργούσαν; Φταίει το αφεντικό της τράπεζας κτλ»

Συνένοχοι είμαστε όλοι όσοι κοιμόμαστε ήσυχοι χωρίς να έχουν πιαστεί οι φονιάδες. Όσοι διαδηλώναμε για έναν πιο καλό κόσμο και θεωρήσαμε τους νεκρούς υπαλλήλους και το αγέννητο μωρό ως παράπλευρες απώλειες…

Ντροπή μας..Να μην ξεχαστούν οι νεκροί αυτοί. Και αρκετά με τους συμψηφισμούς.

ΥΓ1.Επειδή κάποιοι παρεξήγησαν τα παραπάνω οφείλω να συμπληρώσω τα εξής :

Εγώ ποτέ δεν θεώρησα τους νεκρούς παράπλευρη απώλεια .Αλλά δεν αντέδρασα κιόλας όταν τα άκουγα αυτά από κόσμο. Από φίλους ή γνωστούς. Για αυτό χρησιμοποιώ πρώτο πληθυντικό. Γιατί φταίω κι εγώ. Η ανοχή στην φρίκη με γεμίζει τύψεις. Τέλος φυσικά δεν αναφέρομαι σε όλους όσους διαδήλωναν εκείνη τη μέρα. Και τις άλλες μέρες. Νομίζω ότι οι επιθέσεις που δέχομαι από γνωστό κόμμα χαρακτηρίζουν το κόμμα αυτό.

ΥΓ2 Προφανώς έγραψα κάτι βιωματικό. Και κάποιοι το αναδημοσιεύουν προσπαθώντας πάλι να διχάσουν τον κόσμο. Είτε δεξιοί είτε αριστεροί. Εγώ μίλησα για τη φρίκη , για τον φανατισμό που οδήγησε πολλούς ( άλλα όχι την πλειοψηφία) στο να δικαιολογήσουν ακόμα και τους φόνους. Ήταν τέτοιο το σοκ που η άμυνα μερικών τους οδήγησε να δεχτούν τη φρίκη. Όσοι δεν μιλήσαμε καθόλου είμαστε κι εμείς ένοχοι. ΑΥΤΟ ΕΝΝΟΩ. Και κάτι τελευταίο. Δεν ήμουν τότε στον ΣΥΡΙΖΑ. Η λέξη “σύντροφοι ” αναφέρεται γενικά.»