(ΗΧΗΤΙΚΟ)-ΕΡΥΜΑΝΘΟΣ: Μεγάλος κίνδυνος για πυρκαγιές λόγω του ξηρού κλίματος από τις μηδαμινές βροχές – Ο Θ.Καρπής στον ΣΚΑΪ Πάτρας 89,4 για τα αυξημένα μέτρα πρόληψης

Ανηφόρα έχει μπροστά του ο Δήμος Ερυμάνθου, αφού καλείται μαζί με τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες να αντεπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες της νέας αντιπυρικής περιόδου.

Ο μεγαλύτερος φόβος, σύμφωνα με τον δήμαρχο Θάνο Καρπή, είναι η απροσεξία του κόσμου, η οποία ευθύνεται για πολλές από τις εστίες πυρκαγιών των προηγούμενων ετών, ενώ σε πολλά σημεία του Δήμου θα πρέπει να ληφθούν ειδικά μέτρα περιφρούρησης, ώστε να μην υπάρξουν επικίνδυνα συμβάντα.

Σε αυτά συγκαταλέγεται το πευκοδάσος Αλεποχωρίου, όπου κάθε καλοκαίρι παρατηρούνται πολύ υψηλές θερμοκρασίες, όπως και βοριάδες, στοιχεία επίφοβα για φωτιές, με τον Δήμο να΄ναι έτοιμος να διαθέσει όχημά του για παρακολούθηση. Παρόμοια μέτρα θα ληφθούν στο Παναχαϊκό, στο Λεόντιο και την ευρύτερη περιοχή, που επίσης θεωρείται επικίνδυνη, το ίδιο και σε κάτω κοινότητες της Τριταίας, όπως και πάνω από την Χαλανδρίτσα, με πυροφυλάκειο.

Αυτό που αγχώνει, αλλά παράλληλα κρατά υπ’ ατμόν Δήμο, Πυροσβεστική και Δασαρχείο, είναι η ξηρασία που ευνοεί την εκδήλωση πυρκαγιών.

«Φέτος δεν είχαμε χιόνια ούτε και πολλές βροχές, οπότε, αν δεν βρέξει και τώρα, τα προβλήματα θα’ ναι απο νωρίς πολλά» σημειώνει στον ΣΚΑΪ Πάτρας 89, 4  ο κ.Καρπής, που μαζί με την ΠΥ προχωρούν σε ενημερωτικές συσκέψεις με κοινοτάρχες και δημότες, σε Χαλανδρίτσα και Σταυροδρόμι.