ΔΥΤΙΚΗ ΑΧΑΪΑ: Στα σκαριά συνέδριο με στόχο την τοπική ανάπτυξη – Στις 26 Μαίου

Σηκώνει τον πήχη της ανάπτυξης και της επίτευξης των μεγάλων στόχων της περιοχής, ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας, που με κάθε πρόσφορο εργαλείο, δεν αρκείται στα λίγα, αλλά αντιθέτως επιχειρεί – εν μέσω δύσκολης οικονομικής συγκυρίας -να αναζητήσει ευκαιρίες και να πιέσει για πολιτικές αποφάσεις που θα πάνε τον τόπο ακόμα πιο μπροστά, βάσει και των δυνατοτήτων που διαθέτει.
Στην κατεύθυνση αυτή, ο δήμος κινείται με έντονους ρυθμούς, για τη συνδιοργάνωση και φιλοξενία ενός χρήσιμου Συνεδρίου, το οποίο χρονικά έχει «κλειδώσει» για τις 26 Μαΐου (στην αίθουσα του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κάτω Αχαΐας), με θεματικές ενότητες που θα «κουμπώνουν» σε κεφαλαιώδη ζητήματα της περιοχής και για τα οποία θα καταθέσουν απόψεις, προβληματισμούς και προτάσεις, κυβερνητικά στελέχη και αρκετοί θεσμικοί φορείς.
Εχοντας ζυγίσει τις προτεραιότητές του ο Δήμος, αναμένεται να δώσει έμφαση σε τομείς, από τους οποίους μόνο θετικά στοιχεία μπορούν να προκύψουν.
Μία από τις πρώτες ενότητες, η οποία κι έχει επιλεγεί, είναι οι υποδομές και τα έργα που πρέπει να γίνουν, φέρνοντας τον τόπο πιο κοντά στην πολυπόθητη ανάπτυξη. Ανάμεσα σ’ αυτά, πρωταρχική θέση θα έχει η άρδευση του κάμπου, μέσω των διωρύγων του Πηνειού και της μελέτης ανάλογου δικτύου που θα ποτίσει 250.000 στρέμματα ανεκμετάλλευτης εύφορης – αλλά σήμερα «νεκρής» γης -η υδροδότηση από το Φράγμα Πείρου – Παραπείρου, όπως της Μόβρης και του Λαρίσου, η κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Πατρών – Πύργου και βέβαια η επέκταση του Κρατικού Αερολιμένα Αράξου για λόγους τουριστικούς και εμπορικής διακίνησης προϊόντων.
Το Συνέδριο θα απασχολήσει, κατά πολύ, ο τουρισμός με νέες επενδύσεις και προοπτικές επιχειρηματικότητας και απασχόλησης, ο πρωτογενής τομέας σε απόλυτη ταύτιση με τον αγροτικό πληθυσμό και σημαντικές παραμέτρους την μεταποίηση και τυποποίηση, η ενέργεια για Πάρκα, Δημοτικά Κτίρια και κοινωφελείς εγκαταστάσεις, η αλιεία με κομβικό σημείο το Καταφύφιο των Αλυκών και το Ιχθυοτροφείο Πάπα κ.ά.
Στη διοργάνωση, στην οποία πρωταρχικό ρόλο θα έχει η εφημερίδα «Πελοπόννησος», αναμένεται να κληθούν, κυβερνητικοί αξιωματούχοι που σχετίζονται με τη θεματολογία, όπως ο υπουργός υποδομών Χρ. Σπίρτζης, αγροτικής ανάπτυξης Ευ. Αποστόλου, γγ υπουργείων, εκπρόσωποι της Περιφέρειας, του επιχειρηματικού κόσμου, σημαντικοί υπηρεσιακοί παράγοντες και τοπικοί φορείς της Δ. Αχαΐας.