Η βιομηχανία τροφίμων και ποτών αύξησε κατά 9.000 θέσεις τις θέσεις εργασίας

Πάνω από 9.000 νέες θέσεις εργασίας προστέθηκαν πέρυσι στον κλάδο της μεταποίησης τροφίμων και ποτών ,αυξάνοντας έτσι τη δυναμική του κλάδου που καθίσταται πλέον ένας από τους σημαντικότερους στην ελληνική οικονομία.

Οι 9.000 νέες θέσεις εργασίας μεταφράζονται σε αύξηση του απασχολούμενου προσωπικού κατά 7,4% με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των εργαζομένων να αγγίζει τις 134.000.Σύμφωνα με μελέτη του ΙΟΒΕ που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων και Ποτών, οι αυξήσεις στις θέσεις εργασίας είναι ιδιαίτερα μεγάλες σε ορισμένους υποκλάδους και συγκεκριμένα.

*Γαλακτοκομικά προϊόντα (15.000 απασχολούμενο προσωπικό ) αύξηση πέρυσι κατά 29,39%

*Κρέας (9.300 εργαζόμενοι) αύξηση προσωπικού κατά 24,6%

*Φρούτα-Λαχανικά (18.500 εργαζόμενοι) άνοδος απασχόλησης 20,8%

*Άλλα είδη Διατροφής (11.800 απασχολούμενοι) αύξηση απασχόλησης 13,8%

*Ψάρια (5.500 εργαζόμενοι) αύξηση εργαζομένων 11,3%.

*Ποτοποιοία (εργαζόμενοι 5.500 ) αύξηση 4,1%.

*Είδη Αρτοποιίας (εργαζόμενοι 56.000) μείωση 2,2%.