(Βιντεο)-Ρήγας: Πονάει πολύ τη Ν.Δ. που η χώρα βγαίνει από τα μνημόνια

Για την «καθαρή έξοδο» από τα μνημονιακά προγράμματα μίλησε -μεταξύ άλλων- ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ με τον Γιώργο Αυτιά, σημειώνοντας ότι «καθαρή έξοδος σημαίνει ότι ολοκληρώνονται τα μνημονιακά προγράμματα και η χώρα θα μπορεί να πληρώνει με τη δική της δύναμη τις χρηματοδοτικές της ανάγκες. Από το Eurogroup πέρσι περιγράφεται ότι η χώρα θα έχει το δικό της απόθεμα άρα δεν υπάρχει κανένα θέμα πιστοληπτικής γραμμής».

Απαντώντας στο ερώτημα αν θα εφαρμοστούν τα μέτρα που έχουν ψηφιστεί για το 2019 και 2020 ο Παναγιώτης Ρήγας επισήμανε: «Τα μέτρα επιβλήθηκαν τότε με την πίεση του ΔΝΤ που θεωρούσε ότι δεν θα μπορέσουμε να πιάσουμε τους στόχους. Όμως αποδεικνύεται όμως και τα δημοσιονομικά πάνε εξαιρετικά και τα πλεονάσματα πάνε πάνω από τους στόχους ενώ το ΔΝΤ κάνει διαχρονικά λάθη στις προβλέψεις τους».

Συνέχισε λέγοντας ότι «τα μέτρα είναι ψηφισμένα αν όμως εφαρμοστούν θα συνοδεύονται από τα αντίμετρα. Από εκεί και πέρα, όμως υπάρχει μια δυναμική πορεία των πραγμάτων και θα ξανασυζητηθούν με νέα δεδομένα καθώς η χώρα έχει μπει σε μια άλλη τροχιά, αναπτυξιακή».

 

 

 

«Πονάει πολύ τη Ν.Δ., τον Κ. Μητσοτάκη και την αντιπολίτευση ότι η αριστερή κυβέρνηση βγάζει τη χώρα από τα μνημόνια» επισήμανε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντας «προβληματική» τη στάση της σοσιαλδημοκρατίας «που δεν παίρνει θέση στα πολιτικά ζητήματα και παίζει σε διπλό ταμπλό».

Αναφορικά με το χρόνο των εκλογών ο κ. Ρήγας δήλωσε κατηγορηματικά ότι «εκλογές θα γίνουν το 2019 και η χώρα θα βγει από τα μνημόνια που μας οδήγησαν καταστροφικές κυβερνήσεις, με την πιο αποτυχημένη από όλες, την κυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου.

«Εκεί που απέτυχαν όλοι επαγγελματίες πολιτικοί, η κυβέρνηση της Αριστεράς πετυχαίνει να βγάλει τη χώρα από το μνημόνιο», είπε.

Όπως εξήγησε ο κ. Ρήγας αυτό συνέβη διότι «ήταν με την κοινωνία και δεν ήταν εντολοδόχοι εκτελεστές συμβολαίων, ούτε διαπλεκόμενοι».

Το ψευδές επιχείρημα για τα δήθεν 200 δις έχει εξηγηθεί πολλαπλώς από τον υπουργό Οικονομικών υπογράμμισε ο κ. Ρήγας και αναφέρθηκε στη νησιωτική πολιτική της κυβέρνησης και στα 13 περιφερειακά αναπτυξιακά συνέδρια.

 

 

 

Να καταδικάσουν Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ τις επιθέσεις ακροδεξιών στη Μυτιλήνη»

Τέλος, κάλεσε «να καταδικάσουν όλοι «το ακροδεξιό κομμάτι που επιτέθηκε στους πρόσφυγες και μετανάστες και δημοκρατικούς πολίτες στη Μυτιλήνη και δεν αντιστοιχεί στην προοδευτική κοινωνία της Λέσβου. Ήταν καθοδηγούμενο από συγκεκριμένα πρόσωπα 5 στελέχη της Ν.Δ. με επικεφαλής τον κ. Αθανασίου. Έχουμε 9 συλλήψεις από το πογκρόμ που κάνανε την προηγούμενη περίοδο».

Ο κ. Ρήγας απάντησε στην έντονη αντίδραση του κ. Καρανικόλα από το ΠΑΣΟΚ: «Δυστυχώς έχετε μπει στην ακροδεξιά ατζέντα της Ν.Δ. και δεν σας τιμά αυτό. Είναι ντροπή για τη σοσιαλδημοκρατία και τον προοδευτικό κόσμο της χώρας να εκπροσωπείτε από τέτοια ρητορεία».

Ενώ σε υψηλούς τόνους στον κ. Αθανασίου που επίσης παρενέβη στην εκπομπή του ΣΚΑΙ είπε: «Δεν έχετε καταδικάσει τις επιθέσεις ακροδεξιών, έχετε ατζέντα ακροδεξιά, ατζέντα Άδωνι Γεωργιάδη».