ΑΧΑΪΑ: Ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου στα Δικαστικά Μέγαρα Πατρών και Αιγίου – Δικαστές, αίθουσες, ταχύτητα και κτιριακό στο τραπέζι των επαφών

Στο Δικαστικό Μέγαρο Πατρών, ολοκλήρωσε χθες τη διήμερη επίσκεψή του, στις δικαστικές υπηρεσίες της Αχαΐας, ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασίλης Πέππας, όπου ενημερώθηκε για όλα τα λειτουργικά ζητήματα τα οποία άπτονται της ταχείας και ορθής απονομής της δικαιοσύνης.
Να σημειωθεί ότι επρόκειτο για την πρώτη επίσκεψη του προέδρου του Αρείου Πάγου στην περιοχή, από όταν ανέλαβε τα ηνία διοίκησης της πολιτικής και ποινικής δικαιοσύνης από τον Οκτώβριο του 2017.
Ο κ. Πέππας είναι έμπειρος αρεοπαγίτης, νηφάλιος και με καλές σχέσεις με τους συναδέλφους του, στιβαρός στην άσκηση των καθηκόντων του και αφοσιωμένος στην επίλυση των προβλημάτων και των δυσχερειών που ταλανίζουν τη δικαιοσύνη.Πάτρα: Χρειάζονται δικαστές, αίθουσες, ταχύτητα
Αλλωστε, με αυτά τα προβλήματα ασχολήθηκε επί διήμερο, κατά την επίσκεψή του, αρχικά στο Δικαστικό Μέγαρο Αιγίου και χθες στο αντίστοιχο της Πάτρας, όπου είχε επαφές και συνεργασία με τους προϊσταμένους όλων των βαθμίδων των δικαστικών υπηρεσιών, καθώς και με το διοικητικό συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών.
Κατά την ξενάγησή του στο Δικαστικό Μέγαρο Πατρών, ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασίλης Πέππας, συνοδευόταν από τον Αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου Χαράλαμπο Μαχαίρα, την πρόεδρο Εφετών Πατρών Στεφανία Καρατζά και τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Πατρών Γεώργιο Σκλήρη.
Στη συνάντηση που είχε ο κ. Πέππας με το διοικητικό συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου, ετέθη το ζήτημα της ενίσχυσης και αναβάθμισης του Εφετείου Πατρών. Ο πρόεδρος του συλλόγου Αθανάσιος Ζούπας, τόνισε ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο Εφετείο της περιφέρειας και έχει ανάγκη στελέχωσης από έμπειρους Εφέτες, για να μπορεί να χειριστεί τις πολλές και σοβαρές υποθέσεις.
Οι δικηγόροι ζήτησαν ακόμα την τροποποίηση του Κώδικα Δικαστηρίων, ώστε να είναι υποχρεωτική η διετής τουλάχιστον παραμονή των δικαστών σε κάθε θέση που αναλαμβάνουν, για να μην παρουσιάζεται το φαινόμενο των διερχόμενων δικαστών, γεγονός που επηρεάζει τον ρυθμό απονομής της δικαιοσύνης, αλλά και την ζωή των ίδιων των δικαστικών λειτουργών.

ΑΙΓΙΟ

Για πρώτη φορά, από τότε που εγκαινιάστηκε και λειτούργησε το Δικαστικό Μέγαρο Αιγίου, έτυχε επίσκεψη υψηλά ιστάμενου του χώρου της Θέμιδας, με σκοπό να συζητήσει με λειτουργούς της και να διαπιστώσει «ιδίοις όμμασι» τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται για την απονομή της δικαιοσύνης.
Οι ετοιμασίες δικαστών, εισαγγελέων, δικηγόρων και δικαστικών υπαλλήλων είχαν ξεκινήσει από νωρίς το πρωί κι έτσι το μεσημέρι όλα ήταν οργανωμένα κατάλληλα για την επίσκεψη του προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλείου Πέππα, πρώτο σταθμό της διήμερης επίσκεψής του στην Αχαΐα. Τον υποδέχθηκε η διοίκηση του Δικαστικού Μεγάρου, στο οποίο και ξεναγήθηκε, προκειμένου να διαπιστώσει μία σειρά από προβλήματα που έχουν από καιρό μεταφερθεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης.
Συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Γιώργο Μπέσκο, δικαστικούς και υπαλλήλους, ο κ. Πέππας έδειξε να αναγνωρίζει τα στεγαστικά προβλήματα και να προθυμοποιείται να παρέμβει στην πολιτική ηγεσία, ώστε να ξεκολλήσει η δημοπράτηση εργολαβίας 600.000 ευρώ, που αφορά στην αλλαγή κουφωμάτων, αλλά και παρεμβάσεις μόνωσης, προς αντιμετώπιση της υγρασίας σε πολλούς χώρους εργασίας.
Αρχιτεκτονικά, το Δικαστικό Μέγαρο άρεσε στον κ. Πέππα, παρά τις ελλείψεις και τις εργασίες που πρέπει άμεσα να εκτελεστούν. «Μας τίμησε, για πρώτη φορά πρόεδρος του ΑΠ. Ηταν προσιτός και χρήσιμος, πιστεύουμε δε ότι θα συμβάλει στην προσπάθεια του συλλόγου μας για ανακατασκευή σημείων των δικαστηρίων» είπε στην «Π» κ. Μπέσκος. Σήμερα ο Β. Πέππας θα επισκεφθεί το Δικαστικό Μέγαρο Πάτρας, όπου θα έχει σειρά παρόμοιων επαφών.