Νεφελούδης για την εισβολή στο υπουργείο Εργασίας: Το ΠΑΜΕ αντιγράφει τον Ρουβίκωνα

advertisement

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης ήταν ιδιαίτερα αιχμηρός για τη χθεσινή εισβολή μελών του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Εργασίας, χαρακτηρίζοντάς τη ως «έκφραση πολιτικής αλητείας».

Όπως είπε, μιλώντας στον «Αθήνα 9.84», «με λοστάρια, τραμπουκισμούς, μπούλινγκ απέναντι στην υπουργό και με κίνδυνο σωματικής ακεραιότητας των εργαζομένων…. αυτό δεν έχει σχέση με συνδικαλισμό αλλά με πολιτική αλητεία. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε χρησιμοποιήσει τέτοιες μεθόδους για να αντιμετωπίσει φαινόμενα διαφωνίας. Ποτέ δεν τραμπουκίσαμε. Αυτά είναι πρακτικές που χρησιμοποιούσε μερίδα πολιτικής αντιπαράθεσης- λέγε με Ρουβίκωνα -που έχει αντιγράψει το ΠΑΜΕ. Σήμερα θα κάνουμε αποτίμηση των ζημιών και θα στείλουμε το λογαριασμό στο ΠΑΜΕ», κατέληξε ο κ. Νεφελούδης.

Ρύθμιση η οποία αναρρυθμίσει το θέμα των αποφάσεων για την απεργία, χωρίς η αλλαγή αυτή να είναι «μείζονος σημασίας» χαρακτήρισε ο Ανδρέας Νεφελούδης τις αλλαγές που προβλέπει το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες στη Βουλή και το οποίο έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση των εργαζομένων.

«Είναι μία ρύθμιση η οποία αναρρυθμίζει ουσιαστικά το θέμα των αποφάσεων που πρέπει να παίρνονται για την απεργία. Ήταν μία αναγκαία μίνιμουμ υποχώρηση δική μας.  Δεν είναι τίποτα το ουσιαστικό αυτό το οποίο συμβαίνει με την απεργία. Δεν είναι μείζονος σημασίας αλλαγή, γιατί δεν αφορά το σύνολο του συνδικαλιστικού κινήματος. Αφορά μόνο τα πρωτοβάθμια σωματεία» σημείωσε.