ΑΧΑΪΑ: Σκότωσε στα 17του και αποφυλακίζεται με ελαφρυντικά – Η υπόθεση Ρουμάνου στο Αίγιο που «λυτρώνεται» νομικά μετά έτους!

Σταα πιο μαλακά «έριξε» το Τριμελές Εφετείο Ανηλίκων Πατρών, τον Ρουμάνο ανήλικο κατηγορούμενο για τη δολοφονία Αφγανού εργάτη γης στη Ροκά Αιγίου (τον Αύγουστο του 2018), ο οποίος πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 8ετή φυλάκιση για ανθρωποκτονία από πρόθεση και εκτίει την ποινή του στις φυλακές Αυλώνα.
Το δικαστήριο, που εξέτασε την υπόθεση,  του μείωσε την ποινή κάθειρξης στα 6 χρόνια, αφού του αναγνώρισε επιπλέον ελαφρυντικά. Συγκεκριμένα, τον πρότερο σύννομο βίο, καθότι δεν είχε απασχολήσει ποτέ τις Αρχές, ήταν αγαπητό παιδί στην τοπική κοινωνία και αγορά, φιλήσυχο και εργατικό σε χωράφια, καθαρίζοντας παρμπρίζ στα φανάρια ή κάνοντας θελήματα σε μαγαζάτορες. Επίσης, με βάση τον νέο ποινικό κώδικα, του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της ομολογίας της πράξης του και της διευκόλυνσης των Αρχών, πριν καν εξεταστεί από αυτές.
Κατά τη νομική εκτίμηση της δικαστικής εξέλιξης, ο νεαρός δράστης αναμένεται ν’ αποφυλακιστεί σε χρονικό διάστημα πολύ κάτω του έτους, αφού προσμετρούνται στην ποινή που εκτίει και οι εργασίες που εκτελεί στο σωφρονιστικό κατάστημα, συντομεύοντας την ώρα της ελευθερίας του.
Υπενθυμίζεται ότι 17χρονος τότε δράστης, ευρισκόμενος σε φυτώριο πίσω από το παλιό κτίριο της ΔΕΗ, παραδέχτηκε αμέσως κατά την προσαγωγή του στην Ασφάλεια Αιγιάλειας τον φόνο που διέπραξε, αφότου είχε προηγηθεί έντονος τσακωμός με το 32χρονο θύμα, καταφέρνοντάς του 32 χτυπήματα με σφυρί, μέσα στο τροχόσπιτο που διέμενε, όταν ο δεύτερος αρνήθηκε χλευαστικά να του επιστρέψει δανεικά 1.500 ευρώ.
Λόγω του ότι το «κομπόδεμά» του προοριζόταν για την οικογένειά του στη Ρουμανία, όταν άκουσε τον Αφγανό – εν μέσω μουσικής, καπνίσματος και μπύρας – να τον καλοπιάνει… μ’ ένα φιλί στο μάγουλο, θόλωσε, έφυγε και επέστρεψε μεθυσμένος, όπου τον χτύπησε μέχρι θανάτου, όταν σε νέα του έκκληση να του επιστρέψει τα δανεικά, αντί αυτών εισέπραξε ύβρεις και απειλές, ότι θα φέρει άλλους να τον σκοτώσουν, με αποτέλεσμα να «χάσει τα λογικά του» και να τον «τελειώσει», τραβώντας μάλιστα κατόπιν βίντεο το αιμόφυρτο θύμα, με το κινητό του τηλέφωνο, χωρίς ποτέ να μπορέσει να εξηγήσει το γιατί.
Ο δικηγόρος υπεράσπισης του 18χρονου σήμερα κρατούμενου, Θανάσης Διαμαντόπουλος, ερωτηθείς για το πώς επετεύχθη η μικρή αρχικά και μειούμενη τώρα ποινή φυλάκισης, αφού ούτε καν του αναγνωρίστηκε πως η πράξη έγινε υπό συνθήκες ψυχικής ορμής, αλλά αντιθέτως υπό ηρεμία, προμελετημένη και τουτέστιν από πρόθεση, δήλωσε: «Η νέα ποινή προσαρμόστηκε στην προσωπικότητα ενός εφήβου και στη δυνατότητα που του δίνει το δικαστήριο να βγει καλύτερος και μορφωμένος, αφού ήδη παρακολουθεί σχολείο στις φυλακές και κάνει μεροκάματα, απασχολούμενος».