Πάτρα – Ανατίναξη ΑΤΜ: «Φύγε, πήγαινε παρά πέρα, γιατί θα γίνει έκρηξη»

Δεν ανατινάχθηκαν οι κασετίνες με 100.000€ που βρίσκονταν στο ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας, στο σούπερ μάρκετ «Αράπης», στην Οβρυά Πατρών.

Οι κασετίνες των 50 ευρώ του ΑΤΜ της Οβρυάς που ανατίναξαν το βράδυ της Δευτέρας τρεις άγνωστοι δράστες, έμειναν άθικτες! Συνολικά περιείχαν 100.000 ευρώ περίπου, που φυλάσσονται στην Ασφάλεια της Πάτρας και θα παραδοθούν σήμερα στην Εθνική Τράπεζα.

Το «χτύπημα», βέβαια, ήταν γερό αφού από την έκρηξη στο ΑΤΜ που βρίσκεται στο Super Market «Αράπης» τρόμαξαν οι κάτοικοι της περιοχής, αλλά και οι διερχόμενοι. Ωστόσο, δεν ήταν ανάλογη και η «μπάζα» των δραστών, που αρκέστηκαν σε ενθυλάκωση χαρτονομισμάτων των κασετίνων που περιείχαν 20ευρα. Σήμερα που θ’ ανοίξουν οι τράπεζες θα γίνει γνωστό το ακριβές ποσό που άρπαξαν δύο κακοποιοί, οι οποίοι διέφυγαν με μηχανή μάλλον προς την περιοχή των Ροϊτίκων, όπου πιθανώς τους περίμενε συνεργός τους και επιβιβάσθηκαν σε ΙΧ αυτοκίνητο, οπότε και χάθηκαν εντελώς τα ίχνη τους.

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η ανατίναξη είναι κυριολεκτικά πρωτόγνωρες. Εκείνη την ώρα στην οδό Δημοκρατίας κινούνταν αρκετά οχήματα, ενώ σε παρακείμενο χώρο φυλάσσονταν μηχανήματα της ΔΕΔΔΗΕ. Ο ένας από τους δράστες πλησίασε τον φύλακα και με περίσσιο θράσος του είπε: «Φύγε, πήγαινε παρά πέρα, γιατί θα γίνει έκρηξη»! Και πράγματι οι δύο δράστες σε μερικά δευτερόλεπτα ενεργοποίησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό, ανατινάχθηκε το ΑΤΜ και οι κακοποιοί άρπαξαν τις κασετίνες με τα 20ευρα. Για κάποιο λόγο οι αντίστοιχες κασετίνες με τα 50ευρα, που ξεπερνούν τις 100.000 ευρώ, «μπλόκαραν» στο εσωτερικό του ΑΤΜ και τα χρήματα αυτά διασώθηκαν.

Πάντως, ήταν τόσο ισχυρή η έκρηξη, ώστε άρχισε να «βρέχει» χαρτονομίσματα των 20 ευρώ, πέραν των κασετινών που πήραν οι δράστες και εξαφανίστηκαν με μηχανή μεγάλου κυβισμού. Οι αστυνομικοί μέχρις ότου φτάσουν στο σημείο της έκρηξης εικάζουν ότι κάποιοι διερχόμενοι στάθηκαν… τυχεροί, τσεπώνοντας τα… εξ ουρανού χαρτονομίσματα, που είχαν σκορπιστεί στο πεζοδρόμιο και τον δρόμο!
Στο μεταξύ, εντύπωση προκάλεσε στους ερευνητές της Ασφάλειας Πάτρα το γεγονός ότι οι κακοποιοί έδρασαν χωρίς να λάβουν ιδιαίτερα μέτρα κάλυψης των προσώπων τους. Φορούσαν μόνο κράνη και είχαν αφήσει τα πρόσωπά τους ακάλυπτα, κάτι που ίσως σημαίνει ότι ήρθαν από άλλη πόλη και θεωρούσαν ότι δεν κινδύνευαν να αναγνωριστούν.

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας βρήκαν κατεστραμμένο το βίντεο του ΑΤΜ, όμως εξασφάλισαν βιντεοληπτικό υλικό από παρακείμενες κάμερες και έχουν συλλέξει ήδη διάφορα στοιχεία που διευκολύνουν την έρευνά τους.

Το χαρακτηριστικό είναι ότι οι δύο κακοποιοί δεν είναι νεαροί, όπως συνηθίζεται σε τέτοιου είδους εγκληματικές ενέργειες.

«Πρόκειται για δύο άνδρες ηλικίας 45-50 χρόνων, μάλλον… δυσκίνητοι, αλλά έμπειροι, ψύχραιμοι και θρασύτατοι, όπως προκύπτει και από την προειδοποίηση που έκαναν με απόλυτα φυσικό τρόπο στον φύλακα», είπε στην «Πελοπόννησο» αξιωματικός της ΕΛΑΣ, ενώ ταυτόχρονα υπογράμμισε ότι «βρισκόμαστε μπροστά σε μια ανατίναξη που έγινε με ασυνήθιστο τρόπο και σε χρόνο, που δεν ενδείκνυται για τέτοια δράση. Ελπίζουμε ότι θα βοηθηθούμε από τα βίντεο της περιοχής και θα καταφέρουμε να φτάσουμε στη σύλληψη των κακοποιών, που θεωρούμε ότι είναι τρεις…».

 

Του Γιώργου Αναστασόπουλου

Be the first to comment on "Πάτρα – Ανατίναξη ΑΤΜ: «Φύγε, πήγαινε παρά πέρα, γιατί θα γίνει έκρηξη»"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*