Πάτρα: Επανήλθε στο ΔΣ το θέμα των συμβασιούχων του Δήμου – Στην εποχή «ο σώζων εαυτόν σωθήτω»!

Κατά την χθεσινή  (Τετάρτη 24 Απρίλη) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πατρέων, για το θέμα των συμβασιούχων της κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ, το Σώμα ενέκρινε, κατά πλειοψηφία, την ακόλουθη πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης»:

Βία και τρομοκρατία στο σύνολο των εργαζομένων και στους συμβασιούχους, ασκεί το βρώμικο σύστημα της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Που αξιοποιεί την ανεργία για να τους τρομοκρατήσει, να τους οδηγήσει στην εποχή «ο σώζων εαυτόν σωθήτω»!
Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίζει να διεκδικήσει:
• Άμεση προκήρυξη όλων των κενών οργανικών θέσεων του δήμου μέσω ΑΣΕΠ, μοριοδότηση όλων όσων εργάστηκαν στο Δήμο (μέσω ΟΑΕΔ κ.λπ.) και απέκτησαν εμπειρία.
• Να δοθεί εδώ και τώρα η χρηματοδότηση που δικαιούται ο Δήμος Πατρέων, σύμφωνα με το Νόμο «Καλλικράτη», καθώς και τα παρακρατηθέντα (οι Δήμοι, ενώ θα έπρεπε να μοιράζονται 7,5 δισ. μοιράζονται 1,8 δισ.).
• Εδώ και τώρα έκτακτη επιχορήγηση του Δήμου Πατρέων για την κάλυψη της μισθοδοσίας και της ασφάλισης των συμβασιούχων του ΟΑΕΔ που παραμένουν στο Δήμο με δικαστικές αποφάσεις.
• Να καταργηθεί ο νόμος που απαγορεύει τη μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου. Όπως και ο νόμος Βορίδη που επιβάλλει τη υποχρεωτική κατάθεση έφεσης και εξάντλησης όλων των ενδίκων μέσων σε περίπτωση θετικής πρωτόδικης δικαστικής απόφασης για τους εργαζόμενους.
• Μισθός και δικαιώματα, σύμφωνα με τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, ανάλογα με την ειδικότητα των συμβασιούχων μέσω προγραμμάτων.

 

Be the first to comment on "Πάτρα: Επανήλθε στο ΔΣ το θέμα των συμβασιούχων του Δήμου – Στην εποχή «ο σώζων εαυτόν σωθήτω»!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*