(Φωτο)-Πάτρα: Καταγγελία από «Μωραϊτες» κατά Δήμου για απόρριψη αίτησης παρουσίας της Μπάντας – Τι του καταλογίζει

Αγαπητοί συμπολίτες,

Με βαθιά δυσαρέσκεια και απογοήτευση δεχθήκαμε την απόρριψη της αίτησής μας για την παρουσία της Δημοτικής Μπάντας της Πάτρας στην εκδήλωση/πομπή μνήμης που διοργανώσαμε ως Λαογραφικός & Ιστορικός Σύλλογος «Μωραΐτες εν Χορώ» το Σάββατο 20 Απριλίου 2024 για την Σφαγή των Πατρών, όπου δέκα χιλιάδες (10.000) Πατρινοί κατεσφάγησαν από τις ορδές του Γιουσούφ πασά το 1821.

Η απόρριψη αυτή είναι η δεύτερη καθώς το αυτό αίτημά μας απορρίφθηκε και το 2023, χωρίς καμία σαφή εξήγηση ή δικαιολογία.

Παρότι η Πάτρα φέρει μια εξαιρετικά σημαντική ιστορία, φαίνεται πως οι αρμόδιοι φορείς δεν δίνουν τη δέουσα προσοχή σε αυτήν. Αντί να αναδεικνύουν και να τιμούν την πολύτιμη κληρονομιά της πόλης, επιλέγουν να την αγνοούν και να την θάβουν.

Η απόρριψη αυτής της αίτησης δεν είναι απλά μια διοικητική απόφαση, αλλά μια αδικαιολόγητη ανακοπή του πνεύματος της πόλης μας. Οι κραυγές των δέκα χιλιάδων (10.000) Πατρινών που ακόμα ακούγονται στις καρδιές μας απαιτούν περισσότερο από τη σιωπή της μοναδικής καλλιτεχνικής παρουσίας του Δήμου μας.

Φέτος μάλιστα, ο Αντιδήμαρχος Αιγιαλείας κύριος Χριστόπουλος Βασίλειος με προσωπικές του ενέργειες μερίμνησε ώστε η Δημοτική Φιλαρμονική του Δήμου Αιγείρας να μεταφερθεί στην Πάτρα με λεωφορείο που ναύλωσε ο Δήμος Αιγιαλείας για αυτό τον σκοπό, τον οποιο ευχαριστούμε θερμά για την υποστήριξη.

Το 2022 την πρώτη χρονιά που διοργανώθηκε η Πομπή Μνήμης, προσκαλέστηκε και παιάνισε στην Πομπή ο Μουσικός Όμιλος «Ιωσήφ Ρωγών» από την Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου.

Το 2023 προσκαλέστηκαν και παιάνισαν στην Πομπή η Δημοτική Φιλαρμονική του Δήμου Αιγείρας και ο Σύλλογος Φίλοι της Μουσικής «Διονύσιος Σολωμός» από την Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου.

Αμφότερες, και οι τρεις Φιλαρμονικές μεταφέρθηκαν στην πόλη μας με δικά μας έξοδα.

 

Be the first to comment on "(Φωτο)-Πάτρα: Καταγγελία από «Μωραϊτες» κατά Δήμου για απόρριψη αίτησης παρουσίας της Μπάντας – Τι του καταλογίζει"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*