Ανατροπή στην υπόθεση Σάντσεθ: Μπορεί να βασίστηκε σε fake news, λέει τώρα η κατηγορούσα ΜΚΟ

Νέα τροπή παίρνει στην Ισπανία η υπόθεση της προκαταρκτικής έρευνας που διέταξε η ισπανική Δικαιοσύνη εις βάρος της συζύγου του Πέδρο Σάντσεθ για διαφθορά έπειτα από προσφυγή της οργάνωσης, Manos Limpias (Καθαρά Χέρια) της οποίας ο επικεφαλής της φέρεται να έχει δεσμούς με την άκρα δεξιά.

Η υπόθεση προκάλεσε πολιτική κρίση στην Ισπανία με τον πρωθυπουργό να ανακοινώνει πως αναστέλλει τα δημόσια καθήκοντά του μέχρι την επόμενη εβδομάδα για να αποφασίσει αν θέλει να συνεχίσει να ηγείται της κυβέρνησης. Ωστόσο, σύμφωνα με το Reuters και ισπανικά μέσα ενημέρωσης, η εισαγγελική αρχή της Μαδρίτης ανακοίνωσε σήμερα ότι ζήτησε την απόρριψη της υπόθεσης της συζύγου του Ισπανού πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσες που κατηγορήθηκε για διαφθορά.

Η εισαγγελική Αρχή ανέφερε ότι ασκεί έφεση κατά της απόφασης της Τετάρτης από δικαστήριο της Μαδρίτης.

Η ισπανική οργανώση Manos Limpias που έκανε την καταγγελία δήλωσε σήμερα ότι βασίστηκε σε αναφορές των μέσων ενημέρωσης και ότι δεν μπορούσε να εγγυηθεί για την εγκυρότητά τους.

Ο επικεφαλής της ομάδας, Miguel Bernad, είπε σε δήλωσή του στο Facebook ότι η ομάδα απλώς συνέταξε και διαβίβασε τις αναφορές σε δικαστή και αρνήθηκε ότι η ενέργεια είχε πολιτικά κίνητρα.

Ο Σάντσεθ, ο οποίος πέρυσι εξασφάλισε άλλη μια κυβερνητική θητεία για το Ισπανικό Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα (PSOE) ως ηγέτης μιας μειοψηφικής κυβέρνησης συνασπισμού, δήλωσε ότι θα ανακοινώσει την απόφασή του στις 29 Απριλίου. «Χρειάζομαι επειγόντως μια απάντηση στην ερώτηση αν αξίζει τον κόπο … να ηγηθώ της κυβέρνησης ή να απαρνηθώ αυτή την τιμή», έγραψε σε επιστολή του την οποία ανήρτησε χθες, Τετάρτη, στο λογαριασμό του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X.

Ο Σάντσεθ δήλωσε πως η σύζυγός του δεν έχει κάνει τίποτα παράνομο και δέχεται επίθεση «για να εξασθενήσουν εμένα πολιτικά και προσωπικά». Έχει δηλώσει πως η σύζυγός του θα υπερασπιστεί την τιμή της και θα συνεργαστεί με τις αρχές σε ό,τι αφορά την προσφυγή.

Πηγή: skai.gr

Be the first to comment on "Ανατροπή στην υπόθεση Σάντσεθ: Μπορεί να βασίστηκε σε fake news, λέει τώρα η κατηγορούσα ΜΚΟ"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*