Υπέγραψε ο Μπάιντεν το νομοσχέδιο για το ΤikΤok και τη βοήθεια στην Ουκρανία: Ξεκινά τις επόμενες ώρες η μεταφορά όπλων

ΟΠρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, υπέγραψε την Τετάρτη το νομοσχέδιο το οποίο προβλέπει περαιτέρω στρατιωτική και οικονομική βοήθεια στην Ουκρανία.

«Παρέχει ζωτική υποστήριξη στους εταίρους της Αμερικής, ώστε να μπορούν να αμυνθούν από απειλές κατά της κυριαρχίας τους», είπε ο Μπάιντεν, προσθέτοντας ότι η μεταφορά όπλων προς την Ουκρανία θα ξεκινήσει τις επόμενες ώρες.

 

Η ανακοίνωση σηματοδοτεί το τέλος της μακράς, επώδυνης μάχης με τους Ρεπουμπλικάνους στο Κογκρέσο προκειμένου να εγκριθεί πρώτα από τη Βουλή των Αντιπροσώπων και έπειτα από το Κογκρέσο η αναγκαία βοήθεια για την Ουκρανία.

«Φτάσαμε στη στιγμή, ήρθαμε μαζί και τα καταφέραμε», είπε ο Μπάιντεν στην εκδήλωση του Λευκού Οίκου για την ανακοίνωση της υπογραφής. «Τώρα πρέπει να προχωρήσουμε γρήγορα,»

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει 61 δισεκατομμύρια δολάρια σε βοήθεια προς την Ουκρανία και 26 δισεκατομμύρια δολάρια για το Ισραήλ, καθώς και 1 δισεκατομμύριο δολάρια για ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα και 8 δισεκατομμύρια δολάρια για την αντιμετώπιση της στρατιωτικής ισχύος της Κίνας.

Πηγή: skai.gr

Be the first to comment on "Υπέγραψε ο Μπάιντεν το νομοσχέδιο για το ΤikΤok και τη βοήθεια στην Ουκρανία: Ξεκινά τις επόμενες ώρες η μεταφορά όπλων"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*