Συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, σε Διεθνή Συνάντηση στη Νάντη

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, συμμετείχε στο 3ο Διεθνές Workshop, της Ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας «REGINA – Θαλάσσιος Χωροταξικός Σχεδιασμός (ΘΧΣ)», που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη Νάντη της Γαλλίας.

Η κοινοτική αυτή ενέργεια αποσκοπεί στην ανταλλαγή και προώθηση Καλών Πρακτικών, οι οποίες συμβάλλουν στην βελτίωση του Παράκτιου και Θαλάσσιου περιβάλλοντος της ΕΕ, με τη συγκρότηση μιας αειφόρου Στρατηγικής για το Θαλάσσιο χώρο. Συμμετέχουν Ευρωπαϊκές Περιφέρειες με ευρύτερο Παράκτιο Μέτωπο από την Ιταλία, Ελλάδα, Γαλλία, Ιρλανδία και Ισπανία. Την ΠΔΕ, εκπροσώπησε ο Δρ. Σταύρος Χρ. Τσέτσης.

«Η ΠΔΕ, με την ενεργό συμμετοχή της στην ευρωπαϊκή πρωτοβουλία, αποκτά τεχνογνωσία, σε καίρια ζητήματα, που αφορούν τη Θαλάσσια Χωροταξία και εισφέρει στη συγκρότηση μιας Τοπικής, Εθνικής & Ευρωπαϊκής Πολιτικής, για το Θαλάσσιο Περιβάλλον», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας και Αντιπρόεδρος της CPMR Φωκίων Ζαΐμης.

Η ΠΔΕ στις συναντήσεις εργασίας της Ομάδας, έχει δώσει έμφαση στον καθορισμό των επιπτώσεων τομεακών Πολιτικών της ΕΕ – Διαρθρωτικής, Περιβάλλοντος, Μεταφορών, Ενέργειας, ΚΑΠ- στο Θαλάσσιο Περιβάλλον και στη διατύπωση προτάσεων για τη λήψη ευρωπαϊκών μέτρων για το ΘΧΣ, στο πλαίσιο του κυρίου άξονα της ΕΕ για την περίοδο 2021-2024: του «Green Deal».

Η συνάντηση εργασίας στη Γαλλία, είχε ένα επιπρόσθετο και ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Οι συμμετέχοντες από τις πέντε (5) ευρωπαϊκές χώρες, μετέβησαν με ειδικό σκάφος στο πρώτο Θαλάσσιο Αιολικό Πάρκο της Γαλλίας, περί τα 6,8 μίλια απόστασης από τις ακτές του Port de la Turballe. Αποτελείται από 80 ανεμογεννήτριες, σε μία έκταση περί τα 78 τ.χλμ. Έγινε λεπτομερής παρουσίαση.

Ακολούθησε συνάντηση με εκπροσώπους των εγχώριων αλιέων και τοπικών παραγόντων, οι οποίοι ανέλυσαν ενδελεχώς τις επιπτώσεις της εγκαθίδρυσης των μονάδων στο θαλάσσιο αυτό χώρο και αναφέρθηκαν στα αντισταθμιστικά μέτρα και οφέλη του εντυπωσιακού αυτού εγχειρήματος.

Be the first to comment on "Συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, σε Διεθνή Συνάντηση στη Νάντη"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*