Botox: Ποιοι γιατροί επιτρέπεται να κάνουν τις «μαγικές» ενέσεις

Έξι ιατρικές ειδικότητες μπορούν να χορηγούν θεραπείες βοτουλινικής τοξίνης (όπως είναι το botox) και υαλουρονικού οξέος, σύμφωνα με εγκύκλιο του Υφυπουργού Υγείας, Μάριου Θεμιστοκλέους.

Στην εγκύκλιο επισημαίνεται πως πρόκειται για υλοποίηση πρόσφατης γνωμοδότησης του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ). Επίσης, διευκρινίζεται ότι η εφαρμογή υαλουρονικού οξέος και βοτουλινικής τοξίνης (Botox) αποτελεί ιατρική πράξη και διενεργείται για αισθητικούς και θεραπευτικούς σκοπούς από ειδικευμένους/-ες ιατρούς των εξής ειδικοτήτων (στα εκπαιδευτικά προγράμματα των οποίων εμπίπτει η εν λόγω τεχνική):

  • Πλαστικής, Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής.
  • Δερματολογίας και Αφροδισιολογίας.
  • Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής.
  • Επιπλέον, ιατροί των ειδικοτήτων Νευρολογίας, Νευροχειρουργικής και Οφθαλμολογίας δύνανται να χρησιμοποιούν την ως άνω τεχνική αποκλειστικά για θεραπευτικούς σκοπούς, τοπικά στην πάσχουσα περιοχή και σε συγκεκριμένες επιστημονικά τεκμηριωμένες ενδείξεις.

Το botox και το υαλουρονικό οξύ είναι από τις πιο δημοφιλείς και ελάχιστα επεμβατικές θεραπείες αντιγήρανσης που άλλαξαν τα δεδομένα της αισθητικής ιατρικής. Ειδικότερα, το botox είναι ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται στην ιατρική πάνω από 35 χρόνια με πλήθος κλινικών μελετών να αποδεικνύουν την αποτελεσματικότητα και την ασφάλειά του.

Συγκεκριμένες θεραπείες είναι πιο οικονομικές σε σχέση με άλλες, υπάρχει, όμως, ο κίνδυνος να κυκλοφορούν φάρμακα χωρίς να έχουν λάβει έγκριση. Όταν η εφαρμογή γίνεται από πιστοποιημένο ιατρό, χρησιμοποιείται το αυθεντικό σκεύασμα και η κατάλληλη τεχνική, με τα αποτελέσματα να είναι απόλυτα ασφαλή.

Be the first to comment on "Botox: Ποιοι γιατροί επιτρέπεται να κάνουν τις «μαγικές» ενέσεις"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*