Πέθανε ο Dickey Betts, κιθαρίστας του ροκ συγκροτήματος Allman Brothers – Βίντεο

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 80 ετών, ο κιθαρίστας του δημοφιλούς συγκροτήματος Allman BrothersDickey Betts. Όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του, άφησε την τελευταία του πνοή, στο σπίτι του στη Φλόριντα: «Ο Dickey ήταν μεγαλύτερος από τη ζωή και η απώλειά του θα γίνει αισθητή σε ολόκληρο τον κόσμο» ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

 

Μεγαλωμένος σε μουσική οικογένεια ο Dickey Betts ξεκίνησε να παίζει κιθάρα στα πέντε του μόλις χρόνια. Στα 16 του είχε αρχίσει ήδη να συνεργάζεται με διάφορα τοπικά συγκροτήματα Κιθαρίστας, τραγουδιστής, τραγουδοποιός και συνθέτης υπήρξε ιδρυτικό μέλος της αμερικανικής ροκ μπάντας των Allman Brothers η οποία ενσωμάτωνε στη μουσική της μπλουζ, τζαζ και κάντρι στοιχεία με τους ορχηστρικούς αυτοσχεδιασμούς να αποτελούν βασικό συστατικό των ζωντανών τους εμφανίσεων.

Μετά τον θάνατο του Duane Alman, το 1971, ο Betts ανέλαβε τα καθήκοντα του βασικού κιθαρίστα του συγκροτήματος με το οποίο συμπορεύτηκε την περίοδο της ακμής του. Ο ίδιος μάλιστα έγραψε και ερμήνευσε το «Rumblin’ Man», που αποτέλεσε μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της μπάντας.

Μετά την διάλυση των Allman Brothers το ακολούθησε σόλο καριέρα κυκλοφορώντας προσωπικές δισκογραφικές δουλειές. Η τελευταία του ζωντανή εμφάνιση με το συγκρότημα ήταν το 2000. Στη συνέχεια, όμως, η σχέση του με τα υπόλοιπα μέλη του διαταράχθηκε και η διαμάχη τους έφθασε μέχρι τις δικαστικές αίθουσες.

Be the first to comment on "Πέθανε ο Dickey Betts, κιθαρίστας του ροκ συγκροτήματος Allman Brothers – Βίντεο"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*