Ο Υπουργός Ανάπτυξης Μάξιμος Σερετάκης στο TECHXPERIENCE

Καινοτομία παντού, το σύνθημα του υπουργείου ανάπτυξης. Το να καινοτομεί κανείς δηλώνει την προσαρμοστικότητα και την ευφυΐα ανέφερε ο Μάξιμος Σερετάκης, Υφυπουργός Ανάπτυξης κατά την διάρκεια της ομιλίας του στο Techxperience by RouteLab το οποίο πραγματοποιείται στην Αγορά Αργύρη.

Μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Ανάπτυξης και καινοτομίας ανέφερε: 

Ένας σημαντικός δείκτης με τον οποίο συγκρίνονται τα κράτη – μέλη της Ευρώπης δείχνει την Ελλάδα στο 1,5% και στόχος, σύμφωνα με το εθνικό σχέδιο ανάπτυξης και καινοτομίας, το 2030 να διπλασιαστεί.

Πρέπει να αυξήσουμε το κομμάτι των επιχειρήσεων. Πρέπει να αυξηθεί η ιδιωτική δαπάνη και όχι η κρατική.

Τα γραφεία μεταφοράς τεχνολογίας που υπάρχουν διασυνδέουν το ερευνητικό κοινό με τις επιχειρήσεις και θα βοηθήσουν στην δημιουργία της πατέντας.

Τα κέντρα ικανοτήτων προσπαθούν να γεφυρώσουν προσφορά και ζήτηση για καινοτόμες υπηρεσίες.

Το επόμενο διάστημα ξεκινά το ερευνώ – καινοτομώ που αποτελεί το μεγαλύτερο πρόγραμμα προς τις επιχειρήσεις να ασχοληθούν με την καινοτομία. Οι εταιρείες μπορούν να καταθέσουν την πρόταση τους και αν θεωρηθεί ότι είναι καλή και μπορεί να παραχθεί προϊόν θα χρηματοδοτηθεί μέχρι και 800.000 ευρώ.

Η κυβέρνηση δίνει χρηματοδοτικά εργαλεία στις νεοφυείς επιχειρήσεις ενώ έχουν δημιουργηθεί ταμεία στην Ευρωπαϊκή ένωση για την στήριξη των start up.

Πρέπει να καταλάβουμε ότι αυτό που θέλουμε και έχουμε ως ιδέα πρέπει να είναι εμπορευματικά αξιοποιήσιμο και να μπορέσει να παράξει κέρδη. Πρέπει να ακούμε το σύστημα της αγοράς και τους συμβούλους, να έχουμε υπομονή και επιμονή.

Χαίρομαι που εδώ στην Πάτρα συμμετέχουμε σε ένα τέτοιο work shop που προάγει όλα αυτά τα οποία σας περιέγραψα και είναι και εν μέρει πολιτικές μας.

Be the first to comment on "Ο Υπουργός Ανάπτυξης Μάξιμος Σερετάκης στο TECHXPERIENCE"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*