«Κλείδωσε» για τις 13 Μαΐου το ταξίδι Μητσοτάκη στην Άγκυρα – Συνάντηση με Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Για τις 13 Μαΐου «κλείδωσε» το ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Άγκυρα, όπως δήλωσε ο ίδιος από τις Βρυξέλλες, μετά την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής. Στην Άγκυρα ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λίγες ημέρες μετά την επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ.

Η συνάντηση των δύο ηγετών στην Τουρκία διεξάγεται στο πλαίσιο της δημιουργίας πλαισίου καλής συνεννόησης και συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, ενώ είχε προηγηθεί το ταξίδι του Τούρκου προέδρου στην Αθήνα.

Στις δηλώσεις του μετά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στάθηκε στην ανάγκη να πειστεί το Ισραήλ να μην προχωρήσει σε μια κλιμάκωση που θα οδηγήσει σε σπιράλ μεγαλύτερης έντασης.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, το Ιράν θα πρέπει να απομονωθεί για τη συμπεριφορά του εις βάρος του Ισραήλ και όχι μόνο.  Αν το Ισραήλ λάβει υπόψη του τις εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, θα μπορέσει να χτίσει και τις συμμαχίες του κατά του Ιράν.

Πηγή: skai.gr

Be the first to comment on "«Κλείδωσε» για τις 13 Μαΐου το ταξίδι Μητσοτάκη στην Άγκυρα – Συνάντηση με Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*