Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στο 32,3% ανέβηκε και πάλι η ΝΔ, κέρδη και για τον ΣΥΡΙΖΑ, νέα πτώση για το ΠΑΣΟΚ

Κέρδη άνω των δύο μονάδων στην πρόθεση ψήφου για τη ΝΔ ενόψει ευρωεκλογών κατέγραψε η δημοσκόπηση της Metron Analysis που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του Mega. Στην εκτίμηση ψήφου το κυβερνών κόμμα είναι στο 32,3%, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 35% στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός, με τον Στέφανο Κασσελάκη στο 9%.

Με νέα άνοδο ποσοστών εμφανίζεται και ο ΣΥΡΙΖΑ – στο 15,4% στην εκτίμηση ψήφου έναντι 15,1% τον Μάρτιο, ενώ το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει την πτωτική δημοσκοπική πορεία με απώλεια άλλης μίας μονάδας και πλέον μένει στο 12%.

Έχει ενδιαφέρον ότι η εταιρεία – που είχε καταγράψει τους Δημοκράτες του Ανδρέα Λοβέρδου στο 0,8% τον Μάρτιο – τους βρήκε τώρα στο 1,6%.

Οριακές απώλειες εμφανίζει η Πλεύση Ελευθερίας, παρά το γεγονός ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου εμφανίζεται τρίτη στην δημοφιλία μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, μετά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Δημήτρη Κουτσούμπα, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης μένει στην τέταρτη θέση και ο Στέφανος Κασσελάκης ξεπέρασε τον Κυριάκο Βελόπουλο.

Παράλληλα, ανεβαίνει το ενδιαφέρον για τις ευρωεκλογές – φτάνει πλέον το 66% από 61% τον Μάρτιο.

Μεγαλύτερο πρόβλημα η ακρίβεια

Η ακρίβεια εξακολουθεί να θεωρείται μακράν το μεγαλύτερο πρόβλημα για τους πολίτες, ωστόσο η τάση είναι ελαφρά πτωτική σε σχέση με τον Μάρτιο. Ωστόσο, οι εντυπώσεις για την πολιτική της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση του πληθωρισμού παραμένουν εξαιρετικά αρνητικές – οι 7 στους 10 δεν την κρίνουν θετικά – ενώ παραμένουν πολύ ψηλά οι αρνητικές γνώμες για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.

Η κυβέρνηση κερδίζει δύο μονάδες στην αξιολόγηση των πολιτών και ο πρωθυπουργός τέσσερις, αλλά και η αξιωματική αντιπολίτευση ανεβαίνει επίσης τέσσερις μονάδες και ο Στέφανος Κασσελάκης τρεις.

Δείτε αποτελέσματα της έρευνας:

MetronForum2_0_Apr24_Mega_cards-5
MetronForum2_0_Apr24_Mega_cards-6
MetronForum2_0_Apr24_Mega_cards-8
MetronForum2_0_Apr24_Mega_cards-9
MetronForum2_0_Apr24_Mega_cards-10
MetronForum2_0_Apr24_Mega_cards-11
MetronForum2_0_Apr24_Mega_cards-14
MetronForum2_0_Apr24_Mega_cards-16
MetronForum2_0_Apr24_Mega_cards-19
MetronForum2_0_Apr24_Mega_cards-22
MetronForum2_0_Apr24_Mega_cards-23
MetronForum2_0_Apr24_Mega_cards-28

 

Be the first to comment on "Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στο 32,3% ανέβηκε και πάλι η ΝΔ, κέρδη και για τον ΣΥΡΙΖΑ, νέα πτώση για το ΠΑΣΟΚ"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*