Πάτρα: Καταγγελία για ξυλοραρμό εργαζομένων του Δήμου στην κατάληψη του Αρσακείου – Διαψεύδει η δημοτική αχρή – Υιοθετεί η Αντιπολίτευση

Σε σοβαρή καταγγελία  προχώρησαν στις  5.10 τα ξημερώματα οι Συμβασιούχοι Κοινωφελούς Εργασίας 2018/2019/2020. Σε αυτη ανέφεραν πως
«κουκουλοφόροι με τη συνοδεία αντιδημάρχου, φωνάζοντας και απειλώντας συμβασιούχους που φύλασαν το Δημαρχείο , επιτέθηκαν στους εργαζομένους με καδρόνια . Έκοψαν αλυσίδες , και ξεκίνησαν να χτυπούν τους εργαζόμενους , καταλήγοντας αυτή τη στιγμή 2 συνάδελφοι μας αιμόφυρτοι».

Νωρίτερα ανέφεραν: «Ευχαριστούμε την δημοτική αρχή και τους αντιδημάρχους που εντάσσονται στον δίκαιο αγώνα μας και τον ονοματίζουν “όλη η Πάτρα στο πόδι. Εμείς συνεχίζουμε ανυποχώρητοι αναμένοντας την έμπρακτη στήριξή τους στο Λασίθι στις 17 Απριλίου».
Το Γραφείο Τύπου του Δήμου Πατρέων διέψευσε  το περιστατικό αναφέροντας: «δεν έχει υπάρξει τέτοιο επεισόδιο και δεν έγινε ξυλοδαρμός, αλλά πρόκειται για προβοκάτσια , κουκουλοφόροι δεν έχουμε γίνει ποτέ, είναι δίπλα στους εργαζόμενους και δεν υπήρχε ούτε λεκτική επίθεση», προκαλώντας τους συμβασιούχους  να βγουν  να πουν με ονόματα ποιος ήταν, επαναλμβάνοντας πως «κανένα επεισόδιο δεν υπήρξε, ούτε καν λεκτικό»!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΠΑΤΡΑΣ

Καταγγέλλουμε τις ψευδείς ειδήσεις που διαδίδονται από δημοσιογράφους για δήθεν ξυλοδαρμούς και επιθέσεις, και την προσπάθεια συκοφάντησης της Δημοτικής Αρχής της Πάτρας.
Η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει να διεκδικεί στο πλευρό των εργαζομένων και του λαού για «Δουλειά για όλους, Δουλειά με δικαιώματα».
Ο λαός της Πάτρας ξέρει καλά ποιοι παίζουν παιχνίδια στις πλάτες των εργαζομένων, βάζοντας την Δημοτική Αρχή στο στόχαστρο. Τους λέμε, όμως, να μην ελπίζουν! Όση λάσπη και να ρίξουν, δεν μπορούν να κρύψουν την αλήθεια, ούτε την αγωνιστική στάση της Δημοτικής Αρχής, ούτε το ψεύτικο ενδιαφέρον αυτών που κερδίζουν εκμεταλλευόμενοι την αγωνία των συμβασιούχων.
Όλοι σήμερα, στις 10:00 π.μ., στη συγκέντρωση που καλεί η Δημοτικής Αρχή, έξω από το Δημαρχείο.

Παντως η αντιπολίτευση , με τον Κ. Σβόλη,  έσπευσε να  υιοθετήσει το συμβάν:  «Οι τραμπουκισμοί και η βία δεν έχουν θέση στη δημοκρατία. Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Πατρέων φέρει ευθύνη για τα θλιβερά γεγονότα που έλαβαν χώρα στο Δημαρχείο. Ο κόκκινος φασισμός θα πρέπει να καταδικασθεί από όλους. Να συγκληθεί άμεσα Δημοτικό Συμβούλιο»!