Τζόναθαν Μέιτζορς: Ανακοινώθηκε η ποινή του – Δεν θα μπει φυλακή, θα παρακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα για ενδοοικογενειακη βία

Ο Τζόναθαν Μέιτζορς δεν θα εκτίσει ποινή φυλάκισης για την υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας κατά της πρώην συντρόφου του, Γκρέις Τζαμπάρι, στην οποία κρίθηκε ένοχος.

Ωστόσο, ο ηθοποιός είναι υποχρεωμένος να παρακολουθήσει ένα ετήσιο ειδικό πρόγραμμα για ενδοοικογενειακή βία.

 

Ο 34χρονος έφτασε σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης το πρωί της Δευτέρας 8 Απριλίου έχοντας στο πλευρό του τη νυν σύντροφο του, Μίγκαν Γκουντ.

Τον Δεκέμβριο, οι ένορκοι έκριναν ένοχο τον Μέιτζορς για επίθεση τρίτου βαθμού και παρενόχληση, ένα πλημμέλημα και μια παράβαση που επισύρει ποινή φυλάκισης έως και ενός έτους.

 

Μετά την ένοχη ετυμηγορία, τα Marvel Studios διέκοψαν αμέσως τη συνεργασία τους με τον Μέιτζορς. Η Marvel τον είχε επιλέξει για τον ρόλο του Kang the Conqueror, έναν ρόλο που θα αποτελούσε τον κύριο κακό στις επερχόμενες ταινίες και τηλεοπτικές σειρές της.

Η καταδίκη έχει να κάνει με έναν καυγά τον Μάρτιο του 2023, κατά τον οποίο η τότε σύντροφός του Μέιτζορς, η Γκρέις Τζαμπάρι, τον κατηγόρησε ότι της επιτέθηκε στο πίσω κάθισμα ενός αυτοκινήτου.

 

Ο Μέιτζορς ισχυρίστηκε ότι η 31χρονη Βρετανίδα χορεύτρια ήταν ο θύτης, η οποία ξέσπασε λόγω ζήλειας αφού διάβασε στο τηλέφωνό του ένα μήνυμα από άλλη γυναίκα. Υποστήριξε ότι το μόνο που προσπαθούσε ήταν να ανακτήσει το τηλέφωνό του και να ξεφύγει από την Τζαμπάρι με ασφάλεια.

Οι ένορκοι τον καταδίκασαν τελικά για μία κατηγορία επίθεσης και μία παράβαση παρενόχλησης, αν και τον αθώωσαν για μία άλλη κατηγορία επίθεσης και για βαριάς μορφής παρενόχληση.

Δεν είναι ακόμη σαφές αν ο χαρακτήρας του Kang θα ερμηνευθεί από άλλον ηθοποιό και θα παραμείνει σε μελλοντικές ταινίες της Marvel ή αν το στούντιο θα απορρίψει έργα που βασίζονται γύρω από τον χαρακτήρα.

Η καριέρα του Μέιτζορς απογειώθηκε στο Χόλιγουντ με την ταινία «The Last Black Man in San Francisco» πριν πρωταγωνιστήσει σε μεγαλύτερα έργα όπως «Lovecraft Country», «The Harder They Fall», «Da 5 Bloods» και «Creed III».