Πάτρα: Εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής του Ν.Νικολάου

 

 

Ατομική έκθεση ζωγραφικής του Νίκου Νικολάου εγκαινιάζεται την Πέμπτη 4 Απριλίου στις 8 το απόγευμα στο Πολύεδρο.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 20 Απριλίου.
Ο Νίκος Νικολάου γεννήθηκε στην Πάτρα και παρακολούθησε μαθήματα ζωγραφικής στο εργαστήριο του Σπύρου Σώκαρη. Έχει συνεχή εικαστική παρουσία από το 1985 με ατομικές και συμμετοχή σε ομαδικές εκθέσεις. Έργα του υπάρχουν σε ιδιωτικές συλλογές και σε δημόσιους χώρους εντός και εκτός Ελλάδος.

Ο Νίκος Νικολάου αποδεικνύεται ασίγαστος καταλύτης της τεχνικής του, εκλύοντας ριπαία νέες αναφορές και σχέσεις πραγμάτων, εννοιών, αφηγήσεων, χρωμάτων και υλικών.Σα να παραδίδεται, τελικά, το εκάστοτε “κιβώτιο”του, με αποδεκατισμένα μα ολόφρεσκα”κομμάτια και αποσπάσματα”, “γυρεύοντας αίμα και ρίζες”για να θυμηθούμε τον Διονύση Σαββόπουλο, τη “στιχουργική”όχι της αποκατάστασης μα της ερμηνευτικής και αισθητικής του πρόσληψης ως τέτοιο.

Μη αντιστεκόμενη στη ροπή της ερμηνευτικής προσέγγισης παρατηρώ:
Εκπαγλες η αρσενική και η θηλυκή μορφή των κάτωθι ευρισκομένων φωτογραφιών συγκρατούν με την παλάμη στο στόμα τον φόβο η το δέος που τις διαπερνά απο το ακατανίκητο ρίζωμα του δέντρου στο κιβώτιο, στη ζωή. Η ακόμη μπορεί να λειτουργούν ως αφορμές ειρωνίας απο το Δεντρο που, φέροντας γύρω του το μπλέ τ’ουρανού, θεριεύει, αδιαφορώντας για την αιτία του φόβου η το δέος των εγκιβωτισμένων παραληπτών του, η…..η πινελιά τετραγωνισμένη σαν μικρογραφία
κιβωτίου.