«Ξηλώθηκε» ο διοικητής του ΑΤ στους Αγίους Αναργύρους – Ποινικές ευθύνες στον αστυνομικό της Άμεσης Δράσης

Αστυνομικοί περιφρουρούν το ΑΤ Νέων Αναργύρων, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας από οργανώσεις και ομάδες του φεμινιστικού κινήματος και της Νέας Αριστεράς, έξω από το οποίο έγινε νέα γυναικοκτονία εχθές το βράδυ, Τρίτη 2 Απριλίου 2024. Ανθρωποκτονία, με θύμα μία 28χρονη και φερόμενο ως δράστη τον 39χρονο σύντροφό της, διαπράχθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας, λίγα μέτρα από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων, όπου είχε πάει η 28χρονη προκειμένου να καταγγείλει τον σύντροφό της. Μόλις βγήκε, όμως, από το Α.Τ., λίγο μετά τις 22:30, την ακολούθησε ο 39χρονος και της επιτέθηκε με μαχαίρι, με αποτέλεσμα να την τραυματίσει θανάσιμα. Ποινικές ευθύνες που ενδεχομένως φέρουν οι αστυνομικοί που είχαν βάρδια στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων όταν τους ζητήθηκε βοήθεια από την 28χρονη λίγο πριν τελικά την σκοτώσει ο πρώην σύντροφος της, θα αναζητήσει η Εισαγγελία. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην ΕΛ.ΑΣ. μετά τη δολοφονία της 28χρονης Κυριακής έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων το βράδυ της Δευτέρας (1/4).

Σύμφωνα με πληροφοριες, το ηχητικό που έχει δοθεί στη δημοσιότητα, εστάλη ατόφιο από χθες, από την ίδια την Αστυνομία στον εισαγγελέα και στον διεξάγοντα την εσωτερική έρευνα εκ μέρους της ΕΛΑΣ.

Ο αστυνομικός της Άμεσης Δράσης που ακούγεται να συνομιλεί με το θύμα έχει απομακρυνθεί από τη θέση του, είναι υπό έρευνα από την ΕΛΑΣ και αντιμέτωπος με ποινικές και διοικητικές ευθύνες, ενώ αντικαθίσταται και ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αγίων Αναργύρων.

Υπενθυμίζεται ότι το ηχητικό, είναι μέρος της δικογραφίας και πως η έρευνα για όλους τους εμπλεκόμενους έχει ξεκινήσει ήδη από χθες. Ελέγχονται όλοι, ενδελεχώς και στο ΑΤ και στο «100», έχουν ληφθεί καταθέσεις από όλους και μέχρι την Παρασκευή, αφού ολοκληρωθεί η προκαταρκτική έρευνα τα στοιχεία θα σταλούν στον εισαγγελέα, όπως προβλέπεται από τη διαδικασία, προκειμένου να τους καλέσει να απολογηθούν.