Πάτρα: «Γυνή πλέουσα» στο θέατρο «όροφως»

Γυνή πλέουσα
του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, σε σκηνοθεσία Αρκαδίας Ψάλτη

Το διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, ”Γυνή πλέουσα”, που παρουσιάστηκε στην Αθήνα, με μεγάλη επιτυχία, στο διατηρητέο οίκημα της Εταιρείας φίλων Παναγιώτη Κανελλόπουλου, στην Πλάκα από την θεατρική ομάδα «Αγγελοπετριά», σε σκηνοθεσία Αρκαδίας Ψάλτη, ταξιδεύει στη Πάτρα για 2 μόνο παραστάσεις στο θέατρο «όροφως»

Παρασκευή 5 & Σάββατο 6 Απριλίου, στις 21:00

«…Εἰς τὸν μικρὸν λιμένα τῆς ὡραίας νήσου του, ὅλες τὶς χρονιές, συνήθως τὸν Ὀκτώβριον, κατέπλεεν ἐπιστρέφων ἀπὸ τὰ ταξίδια μὲ τὴν σκούναν του, ὁ καπετὰν Γιάννης ὁ Καραντής, ὁ ἐπιλεγόμενος καὶ Καραβοκύρης…»

Στο μικρό νησί, αρχές του 1900, οι γυναίκες των ναυτικών ψάχνουν τρόπους να αναπληρώσουν ό,τι δεν τους επιτρέπεται να νιώσουν, να σκεφθούν, να εκφράσουν, να ονειρευτούν. Ιδιοσυγκρασίες έντονες, ψυχισμοί πολύπλοκοι, ζουν μυστικές ζωές, ενδύονται ρόλους κοινωνικούς, στριμώχνονται και ασφυκτιούν μέσα σε αυτούς.

Η παράσταση ”Γυνή πλέουσα” διερευνά μέσα από την Καραβοκυρού, την ηρωίδα του διηγήματος, την ανάγκη υπεραναπλήρωσης της μοναξιάς με εθισμούς σε ουσίες.

Ο Παπαδιαμάντης, με χιούμορ, διεισδυτική ματιά και ευαισθησία φανερώνει τα αφανέρωτα. Με τρόπο που να μην φανερωθούν ποτέ. Μα να έχουν κιόλας ειπωθεί. Και όλο αυτό να είναι γεμάτο από αγνή αγάπη και συμπόνια για τον άνθρωπο.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Αρκαδία Ψάλτη
Ενδυματολόγος: Αφροδίτη Αναστοπούλου
Φωτογραφίες: Μάρω Κουρή
Παραγωγή: ΑΜΚΕ ”Αγγελοπετριά”

Ερμηνεύουν: Αρκαδία Ψάλτη, Ελευθερία Λουπασάκη

θέατρο «όροφως»
Όθωνος Αμαλίας 112, Πάτρα

Παρασκευή 5 & Σάββατο 6 Απριλίου, στις 21:00

Προπώληση: ticketservices.gr
Γενική είσοδος: 13€ Μειωμένο (φοιτητικό, ανέργων, ΑμεΑ): 10€

Πληροφορίες: 2611 810 983 & 6939 835 990

Διάρκεια παράστασης: 60 λεπτά