Φενερμπαχτσέ: Σε εξέλιξη η κρίσιμη γενική συνέλευση παρουσία 23.000 οπαδών! – Δείτε βίντεο

Σε εξέλιξη από τις 17:00 βρίσκεται η ιστορική γενική συνέλευση της Φενερμπαχτσέ όπου οι αποφάσεις που θα παρθούν μπορεί να αλλάξουν τον ποδοσφαιρικό χάρτη της Τουρκίας.

Η έκτακτη ΓΣ αποφασίστηκε να συγκληθεί λίγες ημέρες μετά τον επεισοδιακό αγώνα στην Τραπεζούντα, όταν η Φενέρ ενημερώθηκε πως όσοι αθλητές της εμπλέκονται στα επεισόδια μετά την εισβολή των οπαδών της Τράμπζονσπορ κινδυνεύουν με βαριά τιμωρία…

Από εκείνη τη στιγμή η στάση του συλλόγου απέναντι στις ποδοσφαιρικές αρχές έγινε ακρως επιθετική, με τη διοίκηση της αντιπάλου του Ολυμπιακού στους 8 του Conference League (11/4 και 18/4 οι δύο αγώνες) να απειλεί ευθέως με αποχώρηση από την τουρκική λίγκα.

Βέβαια για να παρθεί μια τέτοια απόφαση απαιτείται ισχυρή πλειοψηφία, ωστόσο και μόνο το γεγονός ότι από νωρίς βρίσκονται στο γήπεδο 23.000 οπαδοί της ομάδας, δείχνει και την αποφασιστικότητα όλων.

 

«Εσύ χάραξες το μονοπάτι, μαζί θα περπατάμε για πάντα», έγραφε το πανό που σήκωσαν οι οπαδοί με τη φωτό του προέδρου Αλι Κοτς ο οποίος εμφανώς συγκινημένος από την ανταπόκριση του κόσμου είπε στην εισαγωγική τοποθέτηση του:

«Σταθήκαμε όρθιοι, δεν σκύψαμε και σας ευχαριστώ. Έχω ανατριχιάσει με την εικόνα που βλέπω και ο λόγος για τον οποίο βρισκόμαστε σήμερα εδώ είναι για να αποφασίσουμε για τη το πως θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας και τις πιθανές συνέπειες που θα υπάρχουν.

Αναγκαστήκαμε να παίξουμε για άλλη μια φορά, με την Τραμπζονσπόρ, έναν αγώνα που δεν θα επιτρεπόταν να ολοκληρωθεί σε καμία κανονική χώρα του κόσμου. Όπως έχουμε βιώσει πολλές φορές στο παρελθόν, επιχείρησαν να μας κλέψουν και φοβάμαι ότι αυτά θα συνεχιστούν μέχρι το τέλος της σεζόν. Ο λόγος για τον οποίο συγκεντρωθήκαμε εδώ εκτάκτως σήμερα δεν είναι μόνο αυτό που συνέβη σε εκείνο το ματς, αλλά πολλά περισσότερα. Χάσαμε τα τρία τελευταία πρωταθλήματα με βρώμικες συμμαχίες και στημένους αγώνες. Με κλοπές, αποφάσεις που τρέλαναν κόσμο μέσα στο γήπεδο, κυρώσεις με δύο μέτρα και δύο σταθμά από όλες τις ποδοσφαιρικές αρχές. Κι ήρθαμε στο σημείο που λέμε φτάνει πια! Σήμερα λοιπόν θα τα πούμε όλα και θα έχετε τρεις επιλογές: την κακή, την χειρότερη και την πολύ χειρότερη!».

Κατόπιν επιτέθηκε κατά της διοίκησης της Τράμπζονσπορ (που επιδιώκει την τιμωρία των παικτών) αλλά και τν αρχών της πόλης, για να επιβεβαιώσει στη συνέχεια ότι είναι σε επαφές με ξένες λίγκες!

«Οι αρχές της Τραπεζούντας συνέλαβαν 12 άτομα, αλλά κρατούνται μόνο οι 5 και την ίδια ώρα οι ποδοσφαιριστές και οι υπάλληλοι της Φενέρ ήδη έχουν κληθεί σε απολογία ενώ ήταν σε αυτοάμυνα. Εγώ ξέρω ότι τους ανθρώπους εκεί στη Μαύρη Θάλασσα τους αποκαλούν συνήθως γενναίους. Ένας γενναίος όμως δεν φορά κουκούλα και επιτίθεται σε απροστάτευτους ποδοσφαιριστές. Εμείς από εκείνο το παιχνίδι και μετά είμαστε σε επαφές με το εξωτερικό. Και είμαστε σε επαφές γιατί ξέρουμε τι θα συμβεί… Το είδαμε και με τον διαιτητή του αγώνα ο οποίος πήρε άριστα, ενώ άνθρωποι με τους οποίους μιλήσαμε μας είπαν ότι σε οποιαδήποτε άλλη χώρα θα του είχαν πάρει τη σφυρίχτρα!».

Περισσότερα σε λίγο…