(Φωτο)-Αχαΐα: Η επετειακή διάσχιση του ιστορικού μονοπατιού «Παλαιών Πατρών Γερμανός»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 23 και 24 Μαρτίου 2024, η 2η επετειακή διάσχιση (και η 3η συνολικά) του ιστορικού μονοπατιού “Παλαιών Πατρών Γερμανός” από την Πάτρα και την Achaia Clauss μέχρι την Μονή Αγίας Λαύρας σε τη συνεργασία με τον Ε.Ο.Σ. Πάτρας και τη συμμετοχή 26 ατόμων συνολικά από την Πάτρα και την Αθήνα.
Οι συμμετέχοντες πραγματοποίησαν τη διήμερη πεζοπορική διαδρομή των 50 και λίγο παραπάνω χιλιομέτρων τιμώντας την επέτειο της 25ης Μαρτίου και απολαμβάνοντας το φυσικό τοπίο, τα χωριά, τα οικιστικά σύνολα, τα αρχιτεκτονικά στοιχεία και τα θρησκευτικά μνημεία της σχετικά άγνωστης και απομονωμένης αυτής περιοχής της Αχαΐας.

Πιστεύουμε ότι η αναγνώριση και η καθιέρωση της διαδρομής και της επετειακής διάσχισης θα συμβάλλει στην ανάδειξη και την ανάπτυξη της περιοχής.

Ευχαριστούμε κατά σειρά της πορείας μας:
Την Achaia Clauss και προσωπικά τον κ. Περικλή Μπαλτά για τη βοήθεια τους στην εκκίνηση της πεζοπορίας για το κατευόδιο και την παραχώρηση χώρου στάθμευσης των αυτοκινήτων.
Τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μοίρα “Η Θάνα” και προσωπικά τους κ. Μανώλη Πανόπουλο και Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο και τους κατοίκους του συνοικισμού Λατσέΐκα για την υποδοχή τους στο πέρασμά μας από το χωριό τους.
Τον Δήμο Ερυμάνθου και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Λεοντίου για την παραχώρηση του σχολείου για τη διανυκτέρευση μας.
Τη ταβέρνα Λίθος στο Λεόντιο για την περιποίηση και φιλοξενία κατά την παραμονή μας στο Λεόντιο.
Τον κ. Γιώργο Σίψα για τη φιλοξενία του στο Λεόντιο.
Τις μοναχές Συγκλητική και Μαρκέλλα για την υποδοχή τους κατά το πέρασμα μας από τη Μονή Μακελαριάς.