ΑΙΓΙΟ: Παρατείνουν την αποχή οι δικηγόροι – Μιλούν για υποβάθμιση του Πρωτοδικείου Αιγίου

Η Γενική Συνέλευση του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου αποφάσισε την παράταση της καθολικής αποχής των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου από τα καθήκοντά τους μέχρι και την 26η Απριλίου 2024. Είναι πρόκληση και ύβρις προς την Δικαιοσύνη να μεθοδεύεται η υποβάθμιση του Πρωτοδικείου Αιγίου με τον Δικαστικό Χάρτη.

Ένα Πρωτοδικείο, το οποίο έχει τις πλέον σύγχρονες εγκαταστάσεις στην χώρα, στο οποίο εκδικάζονται χιλιάδες υποθέσεις ετησίως και έχει από τα πιο χαμηλά κόστη σύμφωνα με τα πορίσματα της παγκόσμιας τράπεζας ως προς την απονομή της Δικαιοσύνης.
Εκφεύγει κάθε λογικής η αποδυνάμωση του Πρωτοδικείου μας την στιγμή που στο Πρωτοδικείο Πατρών δεν υπάρχουν κατά γενική ομολογία οι ανάλογες υποδομές για να <<φιλοξενήσουν>> τις χιλιάδες υποθέσεις του Πρωτοδικείου Αιγίου είναι πρόκληση να διατηρούνται Πρωτοδικεία λόγω πολιτικών επιρροών, τα οποία δεν έχουν ούτε καν τις στοιχειώδεις υποδομές και τον απαιτούμενο αριθμό υποθέσεων και να μεθοδεύεται ουσιαστικά η κατάθεση και αποδυνάμωση του Πρωτοδικείου Αιγίου, η οποία εξυπηρετεί τις ανάγκες πλέον 50.000 κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

Ζητάμε το αυτονόητο, την πρόβλεψη για αυτοτελές διοικούμενο Πρωτοδικείο Αιγίου και ενδυνάμωσή του. Αν σας ενδιαφέρει πραγματικά η επιτάχυνση στην απονομή της Δικαιοσύνης και η μείωση του κόστους πρόσβασης σε αυτή είναι αυτονόητο που το Πρωτοδικείο Αιγίου είναι από τα πρώτα από τα οποία έπρεπε να προβλεφθεί η ύπαρξή του ως αυτοτελούς δικαστικού σχηματισμού.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΠΕΣΚΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΡΟΜΠΟΤΗΣ