Πάτρα: Στις 17 Απρίλη νέα απεργία – Διεκδικώντας αυξήσεις στους μισθούς

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 17 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΙΣ 10:30 ΠΜ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΓΙΑ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΊΒΕΙΑ
ΓΙΑ ΖΩΗ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

Η απεργία στις 28 Φλεβάρη ήταν μία από τις μεγαλύτερες των τελευταίων ετών, που συνένωσε τον αγώνα των εργαζομένων, των αγροτών, των φοιτητών, των αυτοαπασχολούμενων σε ένα ενιαίο μέτωπο ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης, των επιχειρηματικών ομίλων και της Ε.Ε.Εξέφρασε την γενικευμένη αγανάκτηση που υπάρχει αλλά και την οργή για την προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών για το έγκλημα στα Τέμπη από όλα τα αστικά κόμματα, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ,ΠΑΣΟΚ.
Εμείς όμως επιμένουμε, το έγκλημα δε θα συγκαλυφθεί, να πληρώσουν οι ένοχοι.
Οι χιλιάδες εργαζόμενοι στην πόλη μας που απέργησαν και πήραν μέρος σε μια από τις πιο μαζικές και μαχητικές απεργιακές συγκεντρώσεις, αλλά και οι τεράστιες συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα όπου πήραν μέρος εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα έπειτα από ρεκόρ αποφάσεων για απεργία από εργατικά κέντρα, ομοσπονδίες και πρωτοβάθμια σωματεία έδειξαν ότι οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα τους προσπέρασαν τις θλιβερές ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ που είναι σταθερά στρατευμένες στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων.
Η απεργία στις 28 Φλεβάρη ήταν η καλύτερη απάντηση στο σχέδιο υπονόμευσης των αγώνων μας.
Οι εργαζόμενοι φώναξαν ότι τα προβλήματα δεν περιμένουν, ότι απαιτούνται λύσεις εδώ και τώρα.
Βγαίνουμε μπροστά για αυξήσεις στους μισθούς, για κατάργηση των αντεργατικών νόμων που υπονομεύουν τις συλλογικές συμβάσεις! Για να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.
Συνεχίζουμε στο δρόμο του αγώνα και της απεργιακής κλιμάκωσης.
Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες.
Για να μην περάσει η κοροϊδία της κυβέρνησης , των υπόλοιπων κομμάτων , του κεφαλαίου και της Ε.Ε.
Η δύναμη βρίσκεται στην οργάνωση των εργαζομένων, δεν περιμένουμε την κυβέρνηση η άλλους όψιμους σωτήρες που δήθεν έχουν λύσεις ή θα προασπίσουν τα δικαιώματα μας.
Η δύναμη των εργαζομένων, των φοιτητών, των αγροτών, των μικρών επαγγελματιών, βρίσκεται στην οργάνωση και τον κοινό αγώνα, στο δρόμο της διεκδίκησης και της ανατροπής.
Δυναμώνουμε το ρεύμα της σύγκρουσης και της αμφισβήτησης και την οργή μας την κάνουμε δύναμη διεκδίκησης απέναντι σε κυβέρνηση και εργοδότες.
Συνεχίζουμε τον αγώνα για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία .
Το μεγάλο Πανελλαδικό φοιτητικό συλλαλητήριο στις 8 Μάρτη και οι πανεκπαιδευτικοί αγώνες δύο μηνών ήταν η απάντηση των πολλών, της πλειοψηφίας των φοιτητών και του Ελληνικού λαού απέναντι στη παραπέρα εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.
Ο αγώνας συνεχίζεται έτσι ώστε ο νόμος που καταψηφίστηκε στη ζωή και στα αμφιθέατρα να ακυρωθεί στην πράξη.
Συνεχίζουμε τον αγώνα για να μην πέσει η υγεία του λαού στα νύχια των γερακιών της ιδιωτικής υγείας,
Καθώς την ίδια ώρα που βρισκόμαστε αντιμέτωποι με αποδεκατισμένα δημόσια κέντρα υγείας και νοσοκομεία από βασικές ειδικότητες, με μεγάλες ελλείψεις ιατρικού εξοπλισμού, με τραγική έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, ενώ ακριβοπληρώνουμε γιατρούς, φάρμακα, εξετάσεις και θεραπείες, η κυβέρνηση με τα επί πληρωμή απογευματινά χειρουργεία «νόμιμα φακελάκια», προχωρά σε περαιτέρω εμπορευματοποίηση υπηρεσιών που έως τώρα παρείχε δωρεάν το δημόσιο σύστημα υγείας, προχωρά σε «σχεδόν αυτοχρηματοδοτούμενες μονάδες υγείας», απαλλάσσοντας έτσι το κράτος από την ευθύνη να συντηρεί και να χρηματοδοτεί δημόσιες μονάδες υγείας καθώς και ιδρύματα πρόνοιας, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για τους ιδιώτες.
Δεν θα περάσουν οι αντιδραστικές αλλαγές, δυναμώνουμε το μέτωπο για την υπεράσπιση της δωρεάν και δημόσιας υγείας.
Καμία εμπλοκή- καμία συμμετοχή στον πόλεμο.
Την ίδια στιγμή που η ακρίβεια τσακίζει τα εργατικά- λαϊκά εισοδήματα, που απουσιάζουν κρίσιμες υποδομές και προσωπικό για την ζωή και την περιουσία του λαού, για την υγεία , την παιδεία, τις κοινωνικές υπηρεσίες, η κυβέρνηση δίνει απλόχερα 7 δις το χρόνο σε Νατοϊκούς εξοπλισμούς και πολεμικές αποστολές που εμπλέκουν ακόμα πιο βαθειά τη χώρα μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ.
Δεν συμβιβαζόμαστε με το έγκλημα γενοκτονίας που συντελείται χωρίς σταματημό σε βάρος των Παλαιστινίων στη Γάζα από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ με την συμβολή των ΑμερικανοΝατοϊκών.
Δεν έχουν καμία δουλειά οι ένοπλες δυνάμεις έξω από τα σύνορα της χώρας, σε αποστολές που μας εμπλέκουν πιο βαθειά σε ευρύτερους σχεδιασμούς μοιράσματος των συνόρων και των πλουτοπαραγωγικών πηγών.
Στις 17 Απρίλη απεργούμε ξανά για τις ζωές μας, διεκδικώντας αυξήσεις στους μισθούς, μέτρα πραγματικής ανακούφισης που θα προστατεύουν το εργατικό-λαϊκό εισόδημα.
Με απόφαση της η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία για τις 17 Απριλίου.
Παλεύουμε για:
• Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς. Κατάργηση των αντεργατικών νόμων και επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων στα συνδικάτα.
• Αύξηση του κατώτερου μισθού στα 900 ευρώ. Ρήτρα αναπροσαρμογής των μισθών που να καλύπτει τις συνεχώς αυξανόμενες τιμές στα προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης.
• Καθολική επαναφορά των τριετιών ενσωματώνοντας την περίοδο 2012-2023.
• Επαναφορά της αρχής της ευνοϊκότερης σύμβασης, της μετενέργειας κοκ.
• Επαναφορά των Δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα , το επίδομα αδείας στους δημόσιους υπαλλήλους.
• Επίδομα ανεργίας στο 80% του κατώτερου μισθού για όλους τους ανέργους.
• Σταθερή δουλειά με δικαιώματα, 7ωρο-5ημερο -35ωρο. Καμία ανοχή στα ωράρια εξόντωσης των εργαζομένων, στις ελαστικές μορφές απασχόλησης και στις απλήρωτες υπερωρίες.
• Ρεύμα φθηνό για το λαό. Με κατάργηση των έμμεσων φόρων (ΦΠΑ, ειδικός φόρος κατανάλωσης) και πλαφόν στις τιμές της ενέργειας και των καυσίμων. Κατάργηση του χρηματιστηρίου ενέργειας.
• Κατάργηση του ΦΠΑ και πλαφόν στις τιμές των προϊόντων πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης όπως τρόφιμα, τα βρεφικά είδη, είδη προσωπικής υγιεινής κ.α.
• Αφορολόγητο όριο 12.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης.
• Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά νοικοκυριά.
• Να μην περάσει η παραπέρα εμπορευματοποίηση της δημόσιας υγείας. Όχι στα επί πληρωμή απογευματινά χειρουργεία. Μα μην κλείσει, να μη συγχωνευτεί κανένα τμήμα, κλινική, νοσοκομείο, κέντρο υγείας. Να επαναλειτουργήσουν πλήρως τα νοσοκομεία, το σύνολο των δομών που έκλεισαν λόγω περικοπών. Εξασφάλιση από το κράτος της δωρεάν, πλήρους και απρόσκοπτης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και νοσηλείας σε όλους. Δωρεάν όλες οι ιατρικές, διαγνωστικές, εργαστηριακές, προληπτικές εξετάσεις, όλα τα φάρμακα και τα εμβόλια.
• Όχι στις ΝΑΤΟϊκές δαπάνες- καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Να γυρίσει πίσω η φρεγάτα «ΥΔΡΑ».
• Αποφασιστική ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης για υγεία, παιδεία, πρόνοια. Υπηρεσίες κοινωνικής πολιτικής των δήμων, για την προστασία από φυσικές καταστροφές. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλους αυτούς τους κρίσιμους τομείς.
• Να σταματήσει εδώ και τώρα το αίσχος των πλειστηριασμών. Επιδότηση ενοικίου με διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ ΠΡΟΤΑΣΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΤΡΑΣ