Αχαΐα: Στην Εισαγγελέα σήμερα το θέμα της επικινδυνότητας του Οδοντωτού – Μπέσκος: «Ο ΟΣΕ προσπαθεί να με εκφοβήσει»

Την πόρτα της εισαγγελέως περνάει σήμερα ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου Γιώργος Μπέσκος, για να καταθέσει στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης για την αναζήτηση πιθανών ποινικών ευθυνών στο θέμα του Οδοντωτού Σιδηρόδρομου. Η προκαταρκτική γίνεται κατόπιν αναφοράς του κ. Μπέσκου, η οποία προκάλεσε και την ανορθόδοξη παρέμβαση του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΣΕ Παναγιώτη Τερεζάκη, που προειδοποίησε με εύσχημο τρόπο τον κ. Μπέσκο να μη δυσφημεί τον σιδηρόδρομο.
Αυτή η τακτική θυμίζει την αντίδραση του κ. Τερεζάκη σε παρόμοιες αναφορές των μηχανοδηγών, μετά το δυστύχημα των Τεμπών, δήλωσε στον και κατήγγειλε ότι ο ΟΣΕ γνώριζε από το 2023 ότι υπήρχε πρόβλημα στη γραμμή, αλλά δεν έπραξε τα δέοντα εγκαίρως, μέχρι που φτάσαμε στον εγκλωβισμό των 90 επιβατών τον περασμένο Φεβρουάριο, λόγω κατολίσθησης.
«Μόνο όταν υπήρξε παρέμβασή μου στην Εισαγγελία άλλαξαν όλα. Αυτό δείχνει αμέλεια και έλλειψη ενδιαφέροντος και τώρα που πήγα στην εισαγγελέα, με μία επιστολή προσπαθεί να με εκφοβήσει και μιλάει για δυσφήμιση» είπε ο κ. Μπέσκος για τον επικεφαλής του ΟΣΕ.
Παράλληλα τόνισε ότι σήμερα θα καταθέσει στον εισαγγελέα, χαρακτηρίζοντας την αντίδραση Τερεζάκη ως απαράδεκτη. Το καταγγελόμενο αδίκημα είναι αυτό της παράλειψης αποτροπής κοινού κινδύνου και ασφάλειας σιδηροδρομικής γραμμής, είπε ο κ. Μπέσκος. Αν ο ΟΣΕ τα έχει κάνει όλα μια χαρά ας το αποδείξει.

ΠΗΓΗ: ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ