ΧΡ. ΜΠΟΥΡΑΣ: Θέλουμε να κάνουμε την Πανεπιστημιούπολη επισκέψιμο χώρο αναψυχής για όλους!

Δεν είναι λίγες οι φορές, τον τελευταίο καιρό, που όποιος σερφάροντας στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης και «πέσει» πάνω στο προφίλ που διατηρεί ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, Χρήστος Μπούρας, θα βρει συνεχείς αναρτήσεις με ενημερωτικά κείμενα για εργασίες που εκτελούνται σε όλη την πανεπιστημιούπολη.

Πρόκειται δίχως άλλο, για έναν «οργασμό» έργων που έχουν ξεκινήσει μήνες τώρα και βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη, έργα τα οποία αλλάζουν ριζικά την εικόνα των χώρων σε όλο το μήκος και πλάτος της έκτασης του ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος.

Και ακόμα πιο σημαντικό και χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι αυτό δεν συμβαίνει μόνο στην πλευρά του Ρίου όπου εδρεύουν οι σχολές του Πανεπιστημίου και η Πρυτανεία αλλά και προς την αντίθετη κατεύθυνση, στον χώρο του πρώην ΑΤΕΙ της Πάτρας, στο Κουκούλι. Όπου επίσης εκτελούνται παράλληλες εργασίες που έχουν ήδη μεταμορφώσει τον χώρο και τον έχουν καλλωπίσει, ενώ οι παρεμβάσεις αισθητικής αναβάθμισης συνεχίζονται φέρνοντας απτά και οφθαλμοφανή αποτελέσματα.

Βιοκλιματικές αναβαθμίσεις όλων των ανοιχτών χώρων, διαμόρφωση μονοπατιών για περίπατο, καινούργια και όμορφα παγκάκια, ποδηλατοδρόμοι, πεζοδρόμια, καθαρισμός του ελαιώνα της πανεπιστημιούπολης, έντονο πράσινο παντού, είναι ορισμένα από εκείνα που συνθέτουν και ολοκληρώνουν το παζλ της τεράστιας και ριζικής αλλαγής.

Και θυμίζουμε ότι δεν είναι μόνο η μεταμόρφωση των εξωτερικών χώρων. Οι εργασίες αποσκοπούν και στην βελτίωση και τον εκσυχρονισμό των κτιριακών υποδομών γενικότερα. Αρχής γενομένης από την Φοιτητική Εστία η οποία άλλαξε τελείως όψη και λειτουργικότητα αφού από έναν αποκρουστικό χώρο μετατράπηκε σε μια «ζεστή» , φιλόξενη φοιτητική εστία που παρέχει τις στοιχειώδεις ανέσεις και σύγχρονες λειτουργίες από τις οποίες έχει ανάγκη ο διαμένοντας φοιτητής.

Και δεν μιλάμε μόνο για την εστία του Ρίου αλλά κι αυτή του Μεσολογγίου που εξελίσσεται στην καλύτερη της Ελλάδας!

ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΓΙΑ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΕΣ

«Θέλουμε να ανοίξουμε το Πανεπιστήμιο στον κόσμο»

408156033_7203987272956216_1362667600827129796_n

Μιλώντας με τον Πρύτανη κ. Χρήστο Μπούρα, η «Πολιτεία» απέσπασε την είδηση. Μια είδηση που αφορά στον βαθύτερο κι απώτερο στόχο όλων αυτών των θετικών και θεαματικών, συνάμα, αλλαγών οι οποίες συντελούνται στον χώρο. Αφού, όπως μας τόνισε, οι εργασίες γίνονται «και για τους πολίτες». Και για τον απλό κόσμο, δηλαδή. Όχι μόνον για τους φοιτητές και το διδακτικό προσωπικό. Συγκεκριμένα, ο κ. Μπούρας τόνισε:

«Οι αλλαγές γίνονται πρωτίστως για να βελτιωθεί η ζωή κι η καθημερινότητα των φοιτητών μας, του διδακτικού προσωπικού, όλων όσων κινούνται στο Πανεπιστήμιο. Όμως γίνονται και γιατί θέλουμε να ανοίξουμε το Πανεπιστήμιο στον κόσμο. Θέλουμε να το μετατρέψουμε σε ένα ‘ζωντανό κύτταρο’ για όλους! Να είναι επισκέψιμος και από τους πολίτες. Να είναι ένας χώρος ζωντάνιας, δημιουργίας και αναψυχής για φοιτήτριες, φοιτητές και ακαδημαϊκούς, αλλά και για κάθε πολίτη».

Προσθέτοντας ότι στο πλάνο αυτό, φυσικά, έχει ενταχθεί και το πρώην ΑΤΕΙ στο Κουκούλι.  «Και κάναμε εργασίες και κάνουμε. Αναδείξαμε ήδη και την Βίλλα Κόλλα, αναβαθμίζουμε όλο τον χώρο, για να είναι επίσης ένα όμορφο κομμάτι συνδεδεμένο με την πόλη και τους κατοίκους της», εξήγησε. Με αυτόν τον τρόπο, ουσιαστικά ο κ. Μπούρας δίνει το «στίγμα» της κουλτούρας την οποία πρεσβεύει όσον αφορά όχι μόνο το Πανεπιστήμιο αλλά την ύπαρξη του Πανεπιστημίου σε σχέση με την πόλη και την κοινή τους συνύπαρξη. Εννοώντας ότι η Πανεπιστημιούπολη, οραματίζεται να είναι το αναπόσπαστο, το πιο όμορφο, κομμάτι της καθημερινότητας ΟΛΩΝ ΜΑΣ.

 

του Αχιλλέα Ροδίτη