(ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ) Πάτρα: Στο Καραμανδάνειο ο Άδωνις Γεωργιάδης – Συνομίλησε με τους διαμαρτυρόμενους και στη συνέχεια εισήλθε στο Παίδων

Στην Πάτρα για περιοδεία σε υγειονομικές μονάδες βρίσκεται ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης από το μεσημέρι της Τετάρτης.

Ο κ. Γεωργιάδης έφτασε λίγο μετά τις 4 το μεσημέρι στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων, όπου τον περίμενε μερίδα εργαζομένων για να του διαμαρτυρηθεί σχετικά με τις συνθήκες λειτουργίας του νοσοκομείου. Ο Υπουργός συνομίλησε με τους διαμαρτυρόμενους και στη συνέχεια εισήλθε στο Καραμανδάνειο.

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στα ΜΜΕ, δήλωσε ικανοποιημένος για την αναβάθμιση του Παιδιατρικού Νοσοκομείου και επισήμανε ότι είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει προκλήσεις για περαιτέρω αναβάθμιση. Παράλληλα, δήλωσε περήφανος πως έχουν προκηρυχθεί οι θέσεις για μόνιμες προσλήψεις, αλλά και ότι θα λειτουργεί ο μαγνητικός τομογράφος του νοσοκομείου σε χρόνο ρεκόρ.

Η διοικήτρια του νοσοκομείου Ασπασία Ρηγοπούλου, τόνισε μεταξύ άλλων κατά τις δηλώσεις στα ΜΜΕ:

«Το νοσοκομείο δεν το λένε τυχαία διαμάντι. Το προσωπικό δίνει τον καλύτερο του εαυτό, η εντολή του πρωθυπουργού ήταν προσωπική του δέσμευση να δει το νοσοκομείο σε τροχιά ανόδου. Είναι αρμονική η συνεργασία γιατρών και εργαζομένων, πάντα με τη στήριξη του Υπουργείου και 6ης ΥΠΕ. Το μεγαλύτερο σχέδιο είναι τα χειρουργεία και θέλουμε τη στήριξή σας».

Από την πλευρά του, ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης σημείωσε:

«Βρισκόμαστε στο μοναδικό παιδιατρικό νοσοκομείο στον δυτικό άξονα της χώρας, που είναι συνδεδεμένο με την ιστορία της Πάτρας. Από όταν εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός την ανακαίνιση του, κάναμε μεγάλη προσπάθεια για να φτάσουμε σήμερα σε αυτό το αποτέλεσμα. Έχουμε ένα πλήρως εκσυγχρονισμένο και ανακαινισμένο νοσοκομείο. Συνεχίζουμε με αναδιάρθρωση χωρών για νέα χειρουργεία. Κατά καιρούς το νοσοκομείο πέρασε κρίσεις, όπως προ διετίας με τους αναισθησιολόγους, όμως το νοσοκομείο δεν έκλεισε ποτέ και έχουμε έναν πλήρη χειρουργικό τομέα. Θα συνεχίσουμε την ανάπτυξη του και ξέρουμε την ευαισθησία σας για τα παιδιατρικά νοσοκομεία».

Στο πρόγραμμα του κ. Γεωργιάδη βρίσκεται και η επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Αγιος Ανδρέας» αλλά και στο ΠΓΝΠ, ενώ το απόγευμα θα βρεθεί και στην εκδήλωση της παράταξης του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας «ΔΚΜ».