Η πρόγνωση Κολυδά για το τριήμερο της 25ης Μαρτίου – Χωρίς προβλήματα, λόγω καιρού, η παρέλαση

Παρά το γεγονός ότι μόλις τελείωσε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, η προσοχή όλων είναι στραμμένη στο επόμενο τριήμερο, αυτό της 25ης Μαρτίου με τον καιρό να μην είναι τόσο ευνοϊκός αυτή τη φορά, για συγκεκριμένα γεωγραφικά διαμερίσματα.

Σύμφωνα με τις πρώτες προβλέψεις του Θοδωρή Κολυδά:

Την Παρασκευή η έξοδος θα γίνει με αστάθεια στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα , όχι όμως ιδιαίτερα έντονη. Το Σαββατοκύριακο η αστάθεια θα περιοριστεί σημαντικά , ο καιρός θα είναι βελτιωμένος και η θερμοκρασία θα ανέβει -κυρίως την Κυριακή- που θα γυρίσουν οι άνεμοι σε νοτιάδες.
Ανήμερα της Εθνικής μας εορτής θα έχουμε βροχές στα δυτικά τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο (καιρός του “Π” ), ενώ στα υπόλοιπα θα υπάρχει μόνο τοπική συννεφιά.

-Η παρέλαση χωρίς προβλήματα.

– Στην επιστροφή προσοχή στους δρόμους, αν και από το απόγευμα προβλέπεται βαθμιαία βελτίωση του καιρού.

 

Ειδικά, την Παρασκευή περνάει μια διαταραχή που θα δώσει βροχές στα κεντρικά και νότια, το Σάββατο αυτή η αστάθεια θα περιοριστεί και την Κυριακή φτιάχνει ο καιρός, σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη. Όπως όλα δείχνουν, την 25η Μαρτίου, ένα νέο κύμα κακοκαιρίας φαίνεται να προσεγγίζει τη χώρα μας από την Ιταλία. Τα φαινόμενα φαίνεται ότι θα ξεκινήσουν κοντά στο μεσημέρι και μάλλον θα γενικευτούν προς την κεντρική και βόρεια χώρα.

kairos-25imartiou

Ο καιρός από σήμερα 

Το νέο εικοσιτετράωρο (Τετάρτη), τοπικές βροχές μικρής διάρκειας αναμένονται κυρίως τις πρωινές ώρες στις ανατολικές και νότιες περιοχές της χώρας. Επιπρόσθετα, πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και στο Αιγαίο είναι πιθανό να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι με ένταση ως τα 7 μποφόρ (Αιγαίο) και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στην ανατολική και τη βόρεια Ελλάδα.

 

Την Πέμπτη (21/3), προβλέπονται λίγες νεφώσεις οι οποίες κατά τόπους στη Θράκη και την Κρήτη θα είναι αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ και στη ΝΑ νησιωτική χώρα 6 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κατά 1 με 2 βαθμούς.

Την Παρασκευή (22/3), τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες αναμένονται τις απογευματινές – βραδινές ώρες στην ηπειρωτική Ελλάδα και κυρίως στις κεντρικές και νότιες περιοχές της. Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΔ με βασική ένταση 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

kairos-paraskevi

Το Σάββατο (23/3), τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες προβλέπονται τις πρωινές ώρες στην ανατολική και τη νότια Ελλάδα και κυρίως στα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα παρουσιάσουν μικρή ενίσχυση και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πρόσκαιρη πτώση κυρίως στα ανατολικά.

Την Κυριακή (24/3) αναμένεται σχετική καλοκαιρία. Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.