Πάτρα: Ο ΕΟΔΥ με διπλό σχέδιο στην Πανεπιστημιακή Κοινότητα για τη μη εξάπλωση της μηνιγγίτιδας – Τα υγειονομικά μέτρα

Ο ΕΟΔΥ βρίσκεται στην Πάτρα και σε συνεργασία με τις πρυτανικές αρχές χορηγεί χημειοπροφύλαξη σε φοιτητές. Εκ του αποτελέσματος, οι εκτιμήσεις της κυρίας Αγαπηδάκη αποδεικνύονται υπερβολικές και εκτός πραγματικότητας, καθώς χθες όλη την ημέρα δόθηκαν για προληπτικούς λόγους αντιβιοτικά σε 225 φοιτητές των δύο Πανεπιστημίων (157 στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και 68 στο Πανεπιστήμιο Πατρών).

Η αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, Αννα Μαστοράκου, δήλωσε στην «Πελοπόννησο» ότι σε σύσκεψη που έγινε χθες το απόγευμα στο Πανεπιστήμιο Πατρών, με τη συμμετοχή του κλιμακίου του ΕΟΔΥ και της αντιπρυτάνεως Φοιτητικής Μέριμνας, Ελένης Αλμπάνη, εκτιμήθηκε μετά από ιχνιλάτηση των επαφών των τριών κρουσμάτων των δύο Πανεπιστημίων, ότι χημειοπροφύλαξη (αντιβιοτικά) θα δοθεί σε περίπου 600 φοιτητές των τμημάτων Μηχανολόγων Μηχανικών και Μαθηματικού. Σε αυτούς τους φοιτητές υπολογίζονται και οι τρόφιμοι των δύο Εστιών, στους οποίους θα δοθεί επίσης αντιβίωση, μετά από πρόταση της Αννας Μαστοράκου, γιατί θα φιλοξενήσουν φίλους τους, λόγω του Καρναβαλιού.
Η επιχείρηση είναι σε εξέλιξη.

Το πρώτο έχει να κάνει με τον εμβολιασμό της αθλητικής ομάδας που ήταν στις στενές επαφές του τρίτου κρούσματος του 20χρονου φοιτητή.

Το δεύτερο σκέλος αφορά τη χημειοπροφύλαξη, δηλαδή τη χορήγηση αντιβιοτικού σε φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών και του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί αύριο, πριν έρθουν οι πιο πολλοί επισκέπτες. Με αυτόν τον τρόπο θα έχουμε τη μέγιστη δυνατή προστασία» είπε η κυρία Μαστοράκου.

Στο πλαίσιο αυτό, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ συναντήθηκε προχθές με τον ίδιο και έπειτα από οδηγίες που δόθηκαν, η Πρυτανεία έστειλε σχετική ενημέρωση σε όλη την πανεπιστημιακή κοινότητα. Μάλιστα, με μήνυμα e-mail ενημερώθηκαν όλοι οι εγγεγραμμένοι φοιτητές του Μαθηματικού, όπου εμφανίστηκε το κρούσμα μηνιγγίτιδας προ ημερών, για να προσέλθουν στο τμήμα τους και να λάβουν εθελοντικά αντιβίωση ως χημειοπροφύλαξη ή για να εμβολιαστούν.